19 augustus 2016, Veenendaal

Werken met glas of steenwol slecht voor de gezondheid? De meningen zijn verdeeld!

 

In de bouw wordt heel wat af-geïsoleerd. Diverse soorten isolatiematerialen zijn vrij goedkoop en leveren een flinke energie- en kostenbesparing op.
Isolatiebedrijven popelen om zo veel mogelijk huizen te isoleren, terwijl er over bepaalde materialen onduidelijkheid heerst over de gezondheidsrisico’s die het met zich mee kan brengen. Bij het uitpakken, verplaatsen, aanbrengen en verwijderen van isolatiematerialen wordt men bijna altijd blootgesteld aan vrijkomende vezels en stofdeeltjes.
Glas- en steenwol zijn soorten minerale wol. De vezels worden samengeperst tot dekens en platen. De platen en dekens worden gebruikt in de woningbouw en industrie als warmte- en geluidsisolatie. De bijzondere isolerende, brandbestendige en akoestische eigenschappen van minerale wol worden verklaard door het feit dat de vezelmat de luchtbeweging verhindert en door de samenstelling van minerale wol.
De laatste jaren worden er steeds vaker vragen gesteld over de risico’s die het werken met glas en steenwol met zich mee brengt. Er wordt zelfs beweerd dat deze materialen net zo schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn als asbest.

Hieronder vind u een aantal links waarin dit onderwerp wordt behandeld:
Volandis.nl    ii-Mensenwerk.nl   Mineralewol.net


28 juli 2016 Veenendaal

Wees alert bij het vervangen van onderdelen in en rondom uw woning!

Ook een vloerluik of bloembak kan asbesthoudend zijn, zoals u op de foto ziet. Voor advies staan onze inspecteurs voor u klaar.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu