Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes

Wij zijn specialist in het uitvoeren van inventarisaties. Omdat we er van overtuigd zijn dat je moet doen waar je goed in bent, zijn we iedere dag gefocust op vier onderwerpen: asbest, houtaantasters,  plaagdieren en kruipruimtes. Opdrachtgevers profiteren van onze jarenlange ervaring, gecombineerd met een persoonlijke en zorgvuldige aanpak.  Als betrouwbare partner kunnen we u adviseren in het gehele traject.

De diensten van Inspectus

Inspectus is een onafhankelijk adviesbureau. Op het gebied van asbest, houtaantasters en kruipruimtes kunnen wij u begeleiden en advies geven. Onderstaand vindt u een lijst van onze diensten:

 • de inventarisatie en rapportage
 • advies en begeleiding van projecten
 • contra expertise van inventarisatierapporten
 • een NEN-2991 risicobeoordeling uitvoeren
 • een beheersplan opstellen
 • uw medewerkers opleiden voor het herkennen van asbest of houtaantasters

Wij voeren grondige inspecties uit en daarin is veel mogelijk, bij ieder project wordt een passende werkwijze gehanteerd. Wanneer inspecties op andere onderwerpen gewenst zijn, zoals bodemonderzoek, flora & fauna onderzoek, brandveiligheid of isolatie, dan kunnen wij dit geheel voor u verzorgen. Dit zorgt voor een zeer efficiënt traject waarin u als opdrachtgever wordt ontzorgt.

Een professionele aanpak

Ons team bestaat uit ervaren inspecteurs die vakkundig te werk gaan. Er wordt veel waarde gehecht aan duurzame relaties. Iedere dag werkt ons hechte team van specialisten met één doel: wij zijn tevreden als de werkzaamheden compleet en naar wens zijn uitgevoerd. Vanzelfsprekend is Inspectus ook gecertificeerd conform Procescertificaat Asbestinventarisatie. U bent bij Inspectus verzekerd van een duidelijke asbestrapportage, bestaande uit:

Partner in kruipruimteonderzoeken

Asbest, houtrot en andere houtaantasters bevinden zich ook vaak in kruipruimtes. Dit brengt meerdere uitdagingen met zich mee. De meest voor de hand liggende is natuurlijk het gebrek aan ruimte. Kruipruimtes zijn vaak krappe, nauwe en muffe ruimtes die maar moeilijk begaanbaar zijn. U komt er daarom bijna nooit. Hierdoor is het aannemelijk dat u steeds grotere wordende problemen over het hoofd ziet.

Inspectus beschikt over een team van ervaren inspecteurs die de uitdagingen van de kruipruimte zeker niet uit de weg gaan. Wij brengen de eventueel aanwezige problemen van de kruipruimte volledig in kaart en voorzien u van het juiste advies.

Een rapportage van een kruipruimteonderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Opsomming van de geconstateerde problemen
 • Het opstellen van een bestek met werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om de geconstateerde problemen op juiste wijze op te lossen
 • Foto’s met bijschrift
 • Een plattegrond met de geconstateerde problemen ingetekend

Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. U bent in één stap op de hoogte van de huidige situatie én van de eventuele stappen die vanaf dan gezet moeten worden.

Neem contact met ons op

Vermoedt u dat in uw pand houtrot, zwam of asbest aanwezig is? Neem dan direct contact met ons op. Zowel asbest als houtrot is schadelijk voor uw gezondheid en moet zo snel mogelijk worden verwijderd. Neem daarom altijd het zekere voor het onzekere. U kunt het contactformulier onderaan deze pagina invullen of via de telefoon of e-mail met ons in contact komen. Kijk voor deze gegevens even op onze contactpagina.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu