Asbestinventarisatierapport

Wat is een asbestinventarisatierapport?

Een asbestinventarisatierapport is een document dat de resultaten bevat van een onderzoek naar de aanwezigheid van asbest in een gebouw, constructie of object. Het rapport is bedoeld om een overzicht te geven van de locaties en hoeveelheden asbest die zijn aangetroffen, de mogelijke risico’s voor de gezondheid en het milieu en aanbevelingen voor de beheersing of verwijdering van het asbest.

Wanneer is een asbestrapport noodzakelijk?

Een asbestinventarisatierapport is noodzakelijk voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen van vóór 1994. Wanneer een gebouw dus al voor 1994 gebouwd is, dan is het noodzakelijk een asbestinventarisatie uit te laten voeren om vervolgens een asbestinventarisatierapport van het gebouw te krijgen. Een asbestinventarisatie bureau als Inspectus voert de asbestinventarisatie uit en legt dit vast door middel van een inventarisatierapport.

Asbestinventarisatierapport door Inspectus

Wij onderscheiden ons ten opzichte van andere bureaus door u snel, deskundig en doeltreffend te voorzien van een duidelijk leesbaar asbestinventarisatierapport conform de certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. De rapportage beschrijft onder andere:

  • Of er asbest aanwezig is
  • Om welke vorm het gaat,
  • Waar de asbest zich bevindt
  • De hoeveelheid waarin het voorkomt.

Op basis van dit rapport wordt er besloten of het asbest wel of niet verwijderd moet worden. Ook gebruikt de asbestsaneerder het rapport om de juiste werkwijze voor het saneren te bepalen.

Wanneer u een rapport tot uw beschikking heeft kan deze gebruikt worden om een offerte op te vragen voor het asbest saneren. Wij kunnen vrijblijvend offertes opvragen bij verschillende betrouwbare partijen zodat u weet waar u aan toe bent.

Een asbestinventarisatierapport blijft 3 jaar geldig zolang het representatief is voor de huidige situatie. Door aanpassingen zoals een verbouwing, wijziging van gebruik en/of externe invloeden (bv. het weer, brand) kan de actuele situatie van het gebouw afwijken zoals beschreven in het rapport. Een aanvullende asbestinventarisatie en rapportage kunnen dan nodig zijn.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in asbest advies, asbestonderzoek of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen of vraag direct een offerte aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu