Het asbest advies

Als onafhankelijk bureau kunnen wij u met onze jarenlange ervaring en gedegen kennis van de markt en regelgeving, de juiste wijze van adviseren en begeleiden in de bouw- en asbestbranche. Wij denken graag met u mee en geven geschikt asbest advies.

Inspectus heeft de beschikking over ervaren, gecertificeerde asbestdeskundige medewerkers. Die flexibel en inzetbaar zijn voor het uitvoeren van asbestonderzoek en het geven van asbest analyse.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies, het laten opstellen van een asbestinventarisatierapport of andere zaken.

Hoe komt de asbestdeskundige tot een advies?

Omdat we weten dat een goed asbest advies waardevol is, worden adviezen altijd onderbouwd door asbestdeskundige medewerkers.

In geval van een asbestinventarisatie wordt vooraf de nodige deskresearch uitgevoerd. Dit doen wij door middel van het bestuderen van bouwtekeningen, oude rapportages en het eventueel interviewen van gebruikers of beheerders. Door middel van een asbestinventarisatie wordt asbest door een asbestdeskundige ( DIA) opgespoord en bemonsterd. Door een onafhankelijk laboratorium wordt het geanalyseerd. De bevindingen worden verwerkt in een duidelijke rapportage. Op basis daarvan wordt een passend advies gegeven dat ook in het rapport naar voren komt.

De asbestdeskundige die het asbestonderzoek heeft uitgevoerd maakt zelf het asbestrapport op. Daardoor zijn onze rapporten en adviezen inzichtelijk en begrijpelijk.

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden en u te voorzien van de juiste informatie.

Wat zijn de vervolgstappen na het advies?

Als de asbestdeskundige zijn advies heeft uitgebracht, is het tijd voor asbestsanering. Asbestsanering is de fysieke verwijdering van asbest. Dit gebeurt niet door Inspectus, maar wij kunnen u hierin wel begeleiden aan de hand van projectbegeleiding.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in asbest advies of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu