In een gebouw of installatie kunnen op verschillende plekken asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Dit brengen wij bij Inspectus voor u in kaart. Dit doen wij door middel van een asbestinventarisatie waar een asbestrapportage uit voortvloeit. In geval van een “gebruiker situatie” is het belangrijk dat men op de hoogte is van waar het asbest zich bevindt. Dit mag immers niet bewerkt of beschadigd worden, gezien de gezondheidsrisico’s. 

Hoe markeren wij asbest

Het markeren van asbest is een taak op zich en niet altijd even gemakkelijk. Door de asbest te markeren is het al snel duidelijk welke plekken u moet vermijden. Het markeren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met:

  • Stickers, 
  • Bandmateriaal (bestendig tegen hitte en diverse vloeistoffen)  
  • Asbest labels. 

Onze asbestdeskundige geeft advies over hoe u asbest kunt markeren. In overleg met de opdrachtgever wordt bepaald welk materiaal het meest geschikt is voor uw situatie. Vervolgens worden de toepassingen gemarkeerd. Er zijn gevallen waarbij een meterkastkaart wordt gemaakt, eventueel voorzien van een QR-code zodat betrokkenen direct meer info over aanwezig asbest kunnen vergaren.

Asbest markeren

Rood, oranje of toch groen?

Wanneer uit de asbest analyse van het laboratorium is gebleken dat iets asbesthoudend is, dan wordt er met rood materiaal gewerkt. Wanneer het asbestverdacht materiaal betreft, met oranje materiaal en als is gebleken dat een materiaal asbestvrij is dan wordt groen materiaal gebruikt. Dankzij het markeringsmateriaal is het mogelijk om in één oogopslag duidelijk te hebben waar asbest aanwezig is. Hierdoor worden vervelende situaties voorkomen.  

Asbest markeren

Voorkom nare situaties

Bent u geïnteresseerd in asbestinventarisatie, het markeren van asbest of wilt u meer informatie ontvangen over hoe Inspectus te werk gaat? Neem dan gerust of vrijblijvend contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu