Inspectus beschikt over een team van inspecteurs met jarenlange ervaring die het als een uitdaging zien om de eventueel aanwezige plaagdieren, en de risico’s daarvan, volledig in kaart te brengen. Vervolgens geven zij u het juiste advies om ermee aan de slag te gaan.

Plaagdier Risico Inventarisatie (PRI):

Met een Plaagdier Risico Inventarisatie controleert een ervaren kwaliteitsinspecteur van Inspectus alle risico’s met betrekking tot plaagdieren. Bedrijven die te maken hebben met audits, hebben met deze inspectie een waardevol document, ofwel een zogenaamde nul-meting. Maar ook voor bedrijven die graag willen weten hoe de situatie op het gebied van plaagdierbestrijding en plaagdierpreventie nu is, is de PRI zeer waardevol. Het biedt veel voordelen zoals het voorkomen van bedrijfsblindheid, Inspectus kijkt mee met een onafhankelijk extra paar ogen.

Adviezen om plaagdieren te voorkomen

De PRI geldt als nulmeting en vervolgmeting waarin alle risico’s en risicogebieden met betrekking tot de aanwezigheid van plaagdieren in kaart worden gebracht. Tevens geeft de PRI aanbevelingen en adviezen om plaagdieren te voorkomen. Daarnaast wordt het huidige bestrijdingsplan getoetst aan de actuele afnemerseisen en auditrichtlijnen.

Heeft u de plaagdierbestrijding al geregeld?

Dan bekijken en beoordelen we deze. We beschrijven hoe u de hygiëne op dit moment heeft geregeld. En we kijken naar de bouwkundige staat van uw pand, zowel binnen als buiten. Tevens geven we u meer inzicht in de omgeving waarin uw pand staat, brengt dit risico’s met zich mee?

De PRI wordt verwerkt in een duidelijke rapportage, ondersteund met overzichtelijke foto’s. Met deze rapportage heeft u een helder overzicht van uw huidige status op het gebied van plaagdierbestrijding en plaagdierwering.

Het doel van een PRI:

Aan de hand van de PRI stelt een plaagdierbeheersbedrijf een plaagdierbeheersplan op en start vervolgens met zijn dienstverlening. Het doel van de PRI is een betere beheersbaarheid van plaagdieren. De rapportage die voortvloeit uit de PRI is het middel om een duidelijk inzicht te krijgen in de verhoogde risico’s op besmetting en de oplosbaarheid van eventuele problemen. Daarbij worden ook aanbevelingen gedaan om de huidige situatie te verbeteren. 

De opvolging van deze aanbevelingen door de opdrachtnemers van plaagdiermanagement resulteert in betere en prettigere werkomstandigheden voor medewerkers. Ook treden er minder storingen van de bedrijfsprocessen op. Dit resulteert voor u in een hogere kwaliteit waarbij risico’s zoveel mogelijk zijn geëlimineerd. De PRI kan eenmalig of in een vast herhalingsritme plaatsvinden.

Inhoud van onze rapportage

De rapportage beslaat de volgende onderwerpen:

  • Constateringen – Feitelijke constateringen ondersteund met foto’s.
  • Risico’s en gevolgen – Een uitleg van de huidige situatie en de mogelijke risico’s en gevolgen daarvan voor uw bedrijf.
  • Aanbevelingen – Aangegeven wordt welke maatregelen u kunt nemen voor zowel de korte als de lange termijn. Tevens worden er adviezen gegeven op het gebied van inrichting en bouwkundige status.

Wij komen direct in actie

Wanneer u iets verdacht, of sporen van plaagdieren, signaleert, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk dat hierop actie wordt ondernomen. Daarom komen de specialisten van Inspectus direct in actie bij acute problemen. Waar nodig bieden wij dezelfde dag nog een vakkundige oplossing. Neem dus gerust contact met ons op als u een plaagdieren probleem heeft.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde pagina's

In de brochure vind je kritieke gebieden met ongedierte risico’s.

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu