Rat

Jaren geleden werd al aangegeven dat we een opmars konden verwachten van plaagdieren als ratten, muizen en bedwantsen. We produceren veel afval en zorgen niet overal voor een schone omgeving. Daarbij hebben we momenteel te maken met afwisseling van veel regen en warme dagen. Ongediertebestrijders hebben te maken met andere regelgeving waardoor bepaalde methodes niet… Lees meer »

10 juni 2024
Chroom 6 Inspectus onderzoek

Voorafgaand aan sloop, onderhoud of renovatie van bouwwerken en objecten is het belangrijk om te weten of er sprake is van Chroom-6 houdende toepassingen. U kunt nagaan of er chroom-6 zit in het materiaal dat u gaat bewerken door:

– Uit te zoeken met welk materiaal het oppervlak is behandeld en daar informatie over op te vragen bij de leverancier of vorige behandelaar, of door de oude veiligheidsinformatiebladen te raadplegen.

– Monsters van het oppervlak te laten nemen door een deskundige als Inspectus en te laten analyseren door een erkend laboratorium. Dit betreft een chroom-6 onderzoek.

– Zelf met behulp van monstername bepalen of het oppervlak chroom bevat.

30 mei 2024

Vocht- en schimmel is een veel voorkomende en gehoorde klacht binnen de sociale huursector. Vaak wordt deze klacht toegeschreven aan de oudere woningen binnen het woningbestand. Maar is dat wel terecht? Lees hier het hele artikel dat op woningcorporaties.nl is gepubliceerd. Meer weten? Wilt u meer weten over chroom-6 of de andere onderwerpen waar wij… Lees meer »

26 maart 2024
Inspectus Special Asbest Vuurtorens

Iedere dag worden er vele bouwwerken en objecten door de specialisten van Inspectus geïnventariseerd. Momenteel zijn we met een niet alledaags project bezig. We onderzoeken diverse vuurtorens op asbesthoudende materialen. Niet iedere vuurtoren is met onze bedrijfswagen te bereiken, de boot en de helikopter bieden dan uitkomst. Zo maakt een inspecteur van Inspectus altijd wel… Lees meer »

4 maart 2024
chroom-6 voordeur

Chroom-6 is een vorm van chroom, een metaal dat in diverse vormen voorkomt. Ondertussen zijn we bekend met het feit dat chroom-6 schadelijk is voor je gezondheid. Lange tijd was dit niet bekend of werd dit niet serieus genomen. Hierdoor zijn er velen blootgesteld aan Chroom-6 zonder dat ze de juiste beschermingsmiddelen droegen. Zolang chroom-6… Lees meer »

6 februari 2024
Inspectus A15 Chroom-6 Asbest

Een van onze vele mooie samenwerkingsprojecten met SEEF is die in de Noord-tunnel gelegen aan de A15. Het betrof een onderzoek naar Chroom-6 verontreinigingen en asbesthoudende toepassingen. Op de dag zijn de dienstgebouwen geïnventariseerd. De tunnelbuizen hebben wij verdeeld over twee nachten waarbij de tunnelbuizen afgesloten waren van verkeer onder de loep genomen. Wij hebben… Lees meer »

18 oktober 2023

Voor het eerst zijn in Nederland schadelijke kolonies grondtermieten aangetroffen. Ze hebben bij twee woningen in Zuid Holland schade aangericht. Termieten kunnen grote schade aanrichten aan gebouwen, meubels, hekwerken, palen en andere hout-structuren. Het gaat om de Amerikaanse grondtermiet, een soort die door het knagen aan (constructie)hout veel schade aan gebouwen kan toebrengen. Dit meldt… Lees meer »

11 oktober 2023
chroom-6

“Hoe ver gaat nu de eigen kennis van de woningcorporatiemedewerkers als het gaat om of een woning nu echt veilig is? “ In het kader van ‘kennis is macht’ bieden wij diverse maatwerktrainingen aan. Over Chroom-6 krijgen we steeds meer vragen en daarom wordt de training daarover aangeboden. Lees hier het hele artikel dat op… Lees meer »

28 september 2023
Asbest dak Inspectus

Is uw huis, kantoor of schuur vóór 1994 gebouwd dan bevat de dakbedekking mogelijk asbest. Asbestvezels zijn verwerkt in ruim 3500 producten waaronder veel bouwmaterialen zoals bitumen (dakleer), leien en golfplaten. Is een asbest dak verboden? Het Landelijk Verbod Asbestdaken 2024 van de overheid is niet meer van kracht. Echter heeft de overheid wel de… Lees meer »

24 augustus 2023

Er zijn veel verschillende soorten zwam bekend. Zwammen waar men met name in de woningbouw mee te maken krijgt zijn de huiszwam en kelderzwam. De schimmels produceren enzymen die de afbraak van het hout veroorzaken en waardoor grote schade kan worden aangericht. Al in korte tijd vindt hierdoor een sterktevermindering van het hout plaats. De… Lees meer »

22 juni 2023
vocht inspectie

“Hoe veilig is deze woning nu echt? Neem nou het gevaar van vocht- en schimmel binnen de woning.” Lees het hele artikel. Meer weten? Wilt u meer weten over vocht- en schimmel binnen uw woning of de andere onderwerpen waar wij in gespecialiseerd zijn? Of bent u geïnteresseerd in een training bij u op locatie?… Lees meer »

5 juni 2023
Huis onderzoeken

“Woningcorporaties voorzien vele mensen van een betrouwbare en veilige woningomgeving door het gehele land. Maar hoe veilig is deze woning nu echt?” Lees het hele artikel. Meer weten? Wilt u meer weten over inventarisatie van loden waterleidingen of de  andere onderwerpen waar wij in gespecialiseerd zijn? Of bent u geïnteresseerd in een training daarover bij… Lees meer »

6 februari 2023
training Inspectus hout

Op woensdag 25 januari 2023 kunt u deelnemen aan de trainingsdag asbest herkennen en kruipruimte inspectie. Deze training is geschikt voor iedereen die (beroepsmatig) in aanraking kan komen met asbest en houtaantasters. De twee trainingen bestaan beide uit een dagdeel. In de ochtend zal de training asbest herkennen plaatsvinden en in de middag vindt de… Lees meer »

13 oktober 2022
Medewerker loopt glasfabriek binnen

De afgelopen maanden is Inspectus BV druk geweest met de asbestinventarisatie in de voormalig glasfabriek te Schiedam. De Glasfabriek staat, op een terrein van circa 5,5 ha en met haar oprichting in 1899, op één van de oudste fabrieksterreinen van Schiedam en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad. Een prachtige locatie… Lees meer »

22 september 2022
asbest systeemwoning

Tot in de jaren zestig werd er volgens de traditionele bouwmethode gebouwd, maar bakstenen en metselaars werden steeds vaker vervangen door betonelementen en hijskranen. De systeembouw zorgde ervoor dat grote aantallen gelijkvormige woningen werden gerealiseerd. In de periode 1945-1975 zijn er circa 450 duizend systeemwoningen gebouwd.  Asbestinventarisatie Ondertussen wordt dit aantal structureel afgenomen door sloop… Lees meer »

20 juli 2022
asbest markering

In een gebouw of installatie kunnen op verschillende plekken asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Dit brengen wij bij Inspectus voor u in kaart. In geval van een “gebruiker situatie” is het belangrijk dat men op de hoogte is van waar het asbest zich bevindt. Dit mag immers niet bewerkt of beschadigd worden, gezien de gezondheidsrisico’s. Door… Lees meer »

9 mei 2022
specialistisch onderzoek

Gaat u als bedrijf werkzaamheden uitvoeren in een gebouw en bent u niet gecertificeerd voor het verwijderen van asbest? Om blootstelling aan asbest te voorkomen kunt u gebruik maken van de asbest inspectie checklist. Met deze checklist kunt u controleren of er asbest aanwezig kan zijn in een gebouw. Zo kunt u ervoor zorgen dat de… Lees meer »

19 april 2022
asbest inspectie

Op 17/18/19 mei 2022 vindt de Renovatiebeurs plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze beurs is voor professionals die te maken hebben met de renovatie van woningen en/of utiliteitsgebouwen. Het is een platform voor kennisdeling en zakendoen in het kader van snelle, efficiënte en omgevingsvriendelijke verbetering van deze woningen en utiliteitsgebouwen.  Inspectus zal op… Lees meer »

29 maart 2022
Gracht

Voor onze opdrachtgever hebben we in de Betuwe een drietal monumentale panden onderzocht op houtaantasters, plaagdieren en asbest. Het koetshuis, poortgebouw en het kasteel zijn gebouwd in de 16de/17de eeuw. De kapconstructies zijn geheel uit hout opgetrokken. Tijdens het onderzoek zijn er diverse sporen van actieve houtaantasters aangetroffen, zoals houtworm en huisboktor. De aanwezigheid van de… Lees meer »

1 maart 2022
specialistisch onderzoek

Asbest herkennen. Nog lang niet alle werknemers in bouwbedrijven, installatiebedrijven of andere bedrijven die hiermee in aanraking kunnen komen, hebben de kennis voor het herkennen van asbest.  Waarom asbest herkennen belangrijk is Toch is deze kennis van groot belang. Asbest kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid wanneer je hiermee in aanraking komt. Ook kan… Lees meer »

14 februari 2022
Longen groen

In 2019 en 2020 werden bij GGD’s diverse milieugerelateerde gezondheidsklachten gemeld. De meeste meldingen komen van bewoners van huurwoningen. Zevenenvijftig procent daarvan waren gerelateerd aan het binnenmilieu. Milieugerelateerde gezondheidsklachten Schimmels, plaagdieren, asbest en vocht wijzen zijn de belangrijkste oorzaken van klachten. De klachten die het meest worden gemeld, zijn bezorgdheid (41%), klachten van de ademhalingswegen… Lees meer »

18 januari 2022
Schuurmachine

Er is een nieuwe handeling toegevoegd in Smart voor het verwijderen van een aantal asbesthoudende producten. Het betreft het gebruik van FiberCover tijdens de asbestsanering.   FiberCover schuim als bron Met het gepatenteerde FiberCover schuim wordt de bron tijdens een asbestsanering of bewerking in zijn geheel afgedekt. Dit voorkomt de verspreiding van asbestvezels in de… Lees meer »

7 december 2021
Inspectus medewerker

Op maandag 25 oktober werd aflevering 7 van het programma Kopen Zonder Kijken op RTL4 uitgezonden. In deze aflevering belanden Pascal en Eva in een huis met zwam, asbest en houtworm in de kruipruimte. Inspectus werd uitgenodigd om dit probleem te inspecteren. Bekijk hier de video. Of ga voor meer informatie naar inspectie kruipruimte.

27 oktober 2021
Zwam in de kelder

Last van een vochtige kruipruimte? Daar moet zo snel mogelijk wat aan gedaan worden. Een vochtige kruipruimte kan namelijk grote problemen veroorzaken. Het vocht uit de kruipruimte heeft invloed op het vocht in uw woning en dat heeft ook effect op uw gezondheid. Bovendien kunnen er schimmels, zwammen en kan er hout– of betonrot ontstaan.  … Lees meer »

17 september 2021
specialistisch onderzoek

Heeft u een bouwkundige keuring laten uitvoeren waarbij nader onderzoek wordt geadviseerd? Of zijn er door een aannemer gebreken geconstateerd die u verder wilt laten onderzoeken? Inspectus heeft ervaren inspecteurs en adviseurs die de bouwkundige staat van de woning grondig inspecteren met een specialistisch onderzoek. Met een helder rapport in handen voorkomt u verrassingen achteraf.… Lees meer »

9 augustus 2021
Rat

Preventie wordt toegepast in diverse sectoren. Denk bijvoorbeeld aan brand- of diefstalpreventie. Dit door een alarm of rookmelder te installeren. In de medische wereld wordt ook preventief gehandeld, denk hierbij aan inenting. In de plaagdierbeheersing/ongediertebestrijding wordt steeds meer gebruik gemaakt van preventieve middelen. Het IPM plaagdierbeheersplan is hier ook op gericht. Denk daarbij aan bouwkundige gebreken in… Lees meer »

4 mei 2021
Boktor

Wie aan boktorren denkt, denkt al snel aan aangetaste balken en ingestorte schuren. In en om het huis worden in Nederland voornamelijk vier soorten boktorren gezien. Drie van deze soorten worden regelmatig met openhaardhout huizen binnen gebracht. Het gaat daarbij om de vermiljoengekleurde vuurboktor (Pyrrhidium sanguineum), de gewone smalboktor (Stictoleptura rubra) waarvan de mannetjes bruingele… Lees meer »

6 april 2021
Inspectus sticker

We kennen al heel veel verschillende asbesthoudende toepassingen. Zo nu en dan worden toch nog nieuwe toepassingen gevonden waarin asbestvezels zijn verwerkt. In 2020 is bekend geworden dat tegellijmen asbest kunnen bevatten. Het betreft asbesthoudende tegellijm die toegepast kan zijn bij vloer-en wandtegels in onder andere keukens, badkamers en toiletten. In geval van destructief onderzoek… Lees meer »

5 maart 2021
Inspectus ongedierte inventarisatie

Bij Inspectus is er vanaf februari 2021 een nieuwe discipline aan het dienstenpakket toegevoegd. Met een Plaagdier Risico Inventarisatie (PRI) controleert een ervaren kwaliteitsinspecteur van Inspectus alle risico’s met betrekking tot plaagdieren. Bedrijven die te maken hebben met audits, hebben met deze inspectie een waardevol document, ofwel een zogenaamde nul-meting. Maar ook voor bedrijven die… Lees meer »

4 maart 2021

In de regelgeving is duidelijk beschreven hoe om te gaan met het saneren van asbesthoudende toepassingen in een binnensituatie, in geval het bovenliggende asbesthoudende dak ook wordt verwijderd. Conform artikel 22 van het certificatieschema voor asbestinventarisatie: “Indien bij een asbestinventarisatie hechtgebonden asbesthoudende toepassingen of restanten hiervan zijn aangetroffen die zich bevinden in een ruimte die… Lees meer »

2 maart 2021
Asbest

Asbest is een verzamelnaam van een 6-tal in de natuur gevormde mineralen. Deze mineralen bestaan uit microscopisch kleine vezels, welke niet met het blote oog te zien zijn. Deze asbestvezels zijn verwerkt in allerlei andere materialen. Asbestvezels zijn daardoor niet of nauwelijks te zien, echter materiaal waarin asbestvezels verwerkt zijn kunt u wel herkennen. Als… Lees meer »

2 maart 2021
Raam slopen

Het saneren van asbest uit vensterbanken komt met een relatief laag risico. Er is daarom een verzoek ingediend om deze werkzaamheden voortaan weer onder risicoklasse 1 te laten vallen. De relevante beoordelingscommissie heeft het verzoek beoordeeld en goedgekeurd. Dit kan grote besparingen opleveren in saneringskosten. Het verzamelen van genoeg data Het saneren van asbest in… Lees meer »

10 augustus 2020
Maatwerk asbestinventarisatie

Het asbestinventarisatierapport zien wij bij Inspectus als maatwerk. Voorafgaand aan elk project bekijken we samen wat het doel (geschiktheid) en de omvang (reikwijdte) is van de asbestinventarisatie. Dit kan u namelijk flink wat geld en tijd besparen. Asbestrapportage Na het uitvoeren van een asbestinventarisatie volgt een rapportage met waarin de onderzoeksresultaten zijn vastgelegd. Daarin staat… Lees meer »

4 augustus 2020
Asbestinventarisatie

Twijfel is een slechte raadgever. Heeft u twijfels over de inhoud of kwaliteit van een asbestinventarisatie en/of de rapportage daarvan? Inspectus kan als onafhankelijke partij in dat geval een contra expertise voor u uitvoeren. Met onze kritische blik en eerlijke adviezen zijn wij een veelgevraagde partner voor het uitvoeren van deze second opinion. Onderzoek naar… Lees meer »

1 juli 2020
Asbestinvetarisatie locomotief

Inspectus heeft een asbestinventarisatie uitgevoerd bij drie locomotieven. Deze treinen worden na vele jaren trouwe dienst volledig gerecycled. Van statig voertuig op de spoorwegen naar een grote hoop staal. Bekijk hieronder de video om een impressie te krijgen van dit project:

29 april 2020
Kind drinkt uit kraan

Er gaat in Utrecht en Rotterdam op grote schaal worden gecontroleerd op de aanwezigheid van loden waterleidingen. De gemeenten hebben aangegeven dat dit gebeurt in de gemeentelijke gebouwen. De reden hiervoor is dat water uit leidingen van lood slecht is voor de gezondheid. Met name voor baby’s en kinderen. Het gaat hierbij om de gebouwen… Lees meer »

30 januari 2020
Opname huis

Eén van onze opdrachtgevers had de behoefte om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om woningen te kunnen verduurzamen. Om die reden gaan we een 10% opname in woningen uitvoeren. Dit doen we om de mogelijkheden voor na-isoleren te onderzoeken. Deze 10% opname betreft in totaal ongeveer 150 woningen die we gaan onderzoeken. Wij… Lees meer »

24 september 2019
Asbest herkennen

Vanwege de bijzondere eigenschappen en de lage prijs van asbest, is het in veel producten verwerkt. Met name tussen 1945 en 1980 is asbest veel toegepast in bouwwerken.  Het inademen van losse asbestvezels kan serieuze klachten opleveren. Zo kan het inademen van asbest resulteren in diverse soorten kanker. Het is dus zaak om ervoor te… Lees meer »

16 augustus 2019
Inspectus homekeur academy

Wij gaan onze krachten bundelen met Homekeur- Academy. Zij geven opleidingen tot bouwkundig inspecteur. Zo kunnen ondernemers, makelaars of taxateurs hun dienstenpakket verbreden. Een bouwkundige keuring bij aan of verkoop van een woning is het enige ‘instrument’ om kopers te behoeden voor onverwachte hoge kosten en onvoorziene gebreken. Wat kun je met de opleiding? Na… Lees meer »

8 augustus 2019
Asbestinventarisatie door Inspectus

Vanaf 10 juni 2019 is de risicoklasse voor het verwijderen van asbesthoudende beglazingskit met maximaal 5% chrysotiel (serpentijn asbest) verlaagd. Deze is van risicoklasse 2 naar risicoklasse 1 gegaan. Een voorwaarde hiervan is echter wel dat er aan de specifieke voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden staan beschreven in het protocol asbesthoudende beglazingskit zoals goedgekeurd door… Lees meer »

27 juni 2019
Asbest herkennen

Asbest herkennen, hoe doe je dat? Er zijn 6 verschillende soorten asbest die allemaal hun eigen kleur hebben. Echter is het niet juist om aan de hand van de kleur van de asbest toepassing te bepalen om welk soort asbest het gaat. Het herkennen is lastiger dan het bepalen van de kleur. Na verwerking van… Lees meer »

14 november 2018
Subsidie 2018

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het subsidieplafond 2018 voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken bekendgemaakt. Voor volgend jaar is een bedrag van 11,3 miljoen euro beschikbaar, beduidend minder dan de voor dit jaar beschikbare 26,2 miljoen euro. Over de regeling Het doel van de regeling is het stimuleren van de verwijdering van asbestdaken. Subsidie… Lees meer »

6 december 2017
Voorwaarden subsidie

 Op 19 juli 2017 is de wijziging van de subsidie regeling verwijderen asbestdaken gepubliceerd. De voorwaarde dat een asbestdak groter moet zijn dan 35m² om in aanmerking te komen voor de subsidie is niet meer van toepassing. Door deze wijziging is de regeling ook van toepassing in situaties waarbij kleine hoeveelheden asbestdaken door een professioneel… Lees meer »

21 juli 2017
Inspectus BV wenst u een fijne vakantie toe

Wij wensen u een fijne vakantie toe. De medewerkers van Inspectus staan ook in deze periode voor u klaar.  

17 juli 2017
Toolbox Meeting Asbest

Een werkgever dient zorg te dragen voor voorlichting en onderricht (Arbowet). Naast deze wettelijke plicht zijn Veiligheid Gezondheid en Milieu bijeenkomsten ook één van de eisen uit het VCA. In een toolbox meeting asbest komen actuele en relevante veiligheidsonderwerpen aan de orde. Asbest (herkennen) is een onderwerp dat past in een toolbox meeting.  Dit levert… Lees meer »

3 april 2017

Verhuizing Inspectus. Vanaf 01-01-2017 verhuizen wij naar de fokkerstraat 20 te Veenendaal. Graag continueren wij onze prettige zakelijke relatie vanaf het nieuwe adres. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen of om asbest advies of asbestinventarisatierapport te verkrijgen.

27 december 2016
grenswaarde asbest

Met ingang van 1 januari 2017 wordt het Arbobesluit gewijzigd, dit arbobesluit betreft de verlaging van de grenswaarde asbest amfibolen. Waarom is de grenswaarde asbest verlaagd? De grenswaarde asbest is verlaagd, omdat dit een betere bescherming biedt van de gezondheid van mensen die in hun werk te maken hebben met blootstelling aan asbest amfibolen. Blootstelling… Lees meer »

16 november 2016
Risico voor werknemers

Risico voor werknemers Risico voor werknemers? Werknemers die werkzaam zijn in de isolatiebranche of de installatiebranche lopen risico dat zij tijdens hun werk in aanraking komen met asbest. Asbest kan hele nare gevolgen hebben. Dit is dan ook de reden dat een goede asbestinventarisatie van groot belang is, zodat de asbestsanering goed verloopt. In het… Lees meer »

15 november 2016
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu