Asbesthoudende toepassingen onder een asbestdak

In de regelgeving is duidelijk beschreven hoe om te gaan met het saneren van asbesthoudende toepassingen in een binnensituatie, in geval het bovenliggende asbesthoudende dak ook wordt verwijderd. Conform artikel 22 van het certificatieschema voor asbestinventarisatie: “Indien bij een asbestinventarisatie hechtgebonden asbesthoudende toepassingen of restanten hiervan zijn aangetroffen die zich bevinden in een ruimte die… Lees meer »

2 maart 2021
Asbest

Hoe herken ik asbest?

Asbest is een verzamelnaam van een 6-tal in de natuur gevormde mineralen. Deze mineralen bestaan uit microscopisch kleine vezels, welke niet met het blote oog te zien zijn. Deze asbestvezels zijn verwerkt in allerlei andere materialen. Asbestvezels zijn daardoor niet of nauwelijks te zien, echter materiaal waarin asbestvezels verwerkt zijn kunt u wel herkennen. Als… Lees meer »

2 maart 2021

Asbestsanering vensterbanken voortaan weer risicoklasse 1

Het saneren van asbest uit vensterbanken komt met een relatief laag risico. Er is daarom een verzoek ingediend om deze werkzaamheden voortaan weer onder risicoklasse 1 te laten vallen. De relevante beoordelingscommissie heeft het verzoek beoordeeld en goedgekeurd. Dit kan grote besparingen opleveren in saneringskosten. Het verzamelen van genoeg data Het saneren van asbest in… Lees meer »

10 augustus 2020
Maatwerk asbestinventarisatie

Maatwerk bij Inspectus

Het asbestinventarisatierapport zien wij bij Inspectus als maatwerk. Voorafgaand aan elk project bekijken we samen wat het doel (geschiktheid) en de omvang (reikwijdte) is van de asbestinventarisatie. Dit kan u namelijk flink wat geld en tijd besparen. Asbestrapportage Na het uitvoeren van een asbestinventarisatie volgt een rapportage met waarin de onderzoeksresultaten zijn vastgelegd. Daarin staat… Lees meer »

4 augustus 2020
Asbestinventarisatie

Contra expertise asbestinventarisatie

Twijfel is een slechte raadgever. Heeft u twijfels over de inhoud of kwaliteit van een asbestinventarisatie en/of de rapportage daarvan? Inspectus kan als onafhankelijke partij in dat geval een contra expertise voor u uitvoeren. Met onze kritische blik en eerlijke adviezen zijn wij een veelgevraagde partner voor het uitvoeren van deze second opinion. Onderzoek naar… Lees meer »

1 juli 2020
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu