Kind drinkt uit kraan

Controle op de aanwezigheid van loden waterleidingen

Er gaat in Utrecht en Rotterdam op grote schaal worden gecontroleerd op de aanwezigheid van loden waterleidingen. De gemeenten hebben aangegeven dat dit gebeurt in de gemeentelijke gebouwen. De reden hiervoor is dat water uit leidingen van lood slecht is voor de gezondheid. Met name voor baby’s en kinderen. Het gaat hierbij om de gebouwen… Lees meer »

30 januari 2020
Opname huis

Meer inzicht in verduurzamen woningen

Eén van onze opdrachtgevers had de behoefte om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om woningen te kunnen verduurzamen. Om die reden gaan we een 10% opname in woningen uitvoeren. Dit doen we om de mogelijkheden voor na-isoleren te onderzoeken. Deze 10% opname betreft in totaal ongeveer 150 woningen die we gaan onderzoeken. Wij… Lees meer »

24 september 2019
Asbest herkennen

Stappenplan bij het vinden van asbest

Vanwege de bijzondere eigenschappen en de lage prijs van asbest, is het in veel producten verwerkt. Met name tussen 1945 en 1980 is asbest veel toegepast in bouwwerken.  Het inademen van losse asbestvezels kan serieuze klachten opleveren. Zo kan het inademen van asbest resulteren in diverse soorten kanker. Het is dus zaak om ervoor te… Lees meer »

16 augustus 2019
Inspectus homekeur academy

Krachten bundelen met Homekeur- Academy

Wij gaan onze krachten bundelen met Homekeur- Academy. Zij geven opleidingen tot bouwkundig inspecteur. Zo kunnen ondernemers, makelaars of taxateurs hun dienstenpakket verbreden. Een bouwkundige keuring bij aan of verkoop van een woning is het enige ‘instrument’ om kopers te behoeden voor onverwachte hoge kosten en onvoorziene gebreken. Wat kun je met de opleiding? Na… Lees meer »

8 augustus 2019
Asbestinventarisatie door Inspectus

Risicoklasse verwijderd asbesthoudende beglazingskit verlaagd

Vanaf 10 juni 2019 is de risicoklasse voor het verwijderen van asbesthoudende beglazingskit met maximaal 5% chrysotiel (serpentijn asbest) verlaagd. Deze is van risicoklasse 2 naar risicoklasse 1 gegaan. Een voorwaarde hiervan is echter wel dat er aan de specifieke voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden staan beschreven in het protocol asbesthoudende beglazingskit zoals goedgekeurd door… Lees meer »

27 juni 2019
Specialist in asbest, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu