Risicoklasse verwijderd asbesthoudende beglazingskit verlaagd

Vanaf 10 juni 2019 is de risicoklasse voor het verwijderen van asbesthoudende beglazingskit met maximaal 5% chrysotiel (serpentijn asbest) verlaagd. Deze is van risicoklasse 2 naar risicoklasse 1 gegaan. Een voorwaarde hiervan is echter wel dat er aan de specifieke voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden staan beschreven in het protocol asbesthoudende beglazingskit zoals goedgekeurd door… Lees meer »

27 juni 2019
Asbest herkennen

Asbest herkennen

Asbest herkennen, hoe doe je dat? Er zijn 6 verschillende soorten asbest die allemaal hun eigen kleur hebben. Echter is het niet juist om aan de hand van de kleur van de asbest toepassing te bepalen om welk soort asbest het gaat. Asbest herkennen is lastiger dan het bepalen van de kleur. Na verwerking van… Lees meer »

14 november 2018
Subsidie 2018

Subsidie 2018 voor het verwijderen van asbestdaken

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het subsidieplafond 2018 voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken bekendgemaakt. Voor volgend jaar is een bedrag van 11,3 miljoen euro beschikbaar, beduidend minder dan de voor dit jaar beschikbare 26,2 miljoen euro. Over de regeling Het doel van de regeling is het stimuleren van de verwijdering van asbestdaken. Subsidie… Lees meer »

6 december 2017
Voorwaarden subsidie

Voorwaarden subsidie asbestdaken soepeler

 Op 19 juli 2017 is de wijziging van de subsidie regeling verwijderen asbestdaken gepubliceerd. De voorwaarde dat een asbestdak groter moet zijn dan 35m² om in aanmerking te komen voor de subsidie is niet meer van toepassing. Door deze wijziging is de regeling ook van toepassing in situaties waarbij kleine hoeveelheden asbestdaken door een professioneel… Lees meer »

21 juli 2017
Inspectus BV wenst u een fijne vakantie toe

Inspectus BV wenst u een fijne vakantie toe

Wij wensen u een fijne vakantie toe. De medewerkers van Inspectus staan ook in deze periode voor u klaar.  

17 juli 2017
Specialisten in het begeleiden en advies geven op het gebied van asbest

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Gecertificeerd conform certificatieschema asbestinventarisatie

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu