Stappenplan bij het vinden van asbest

Vanwege de bijzondere eigenschappen en de lage prijs van asbest, is het in veel producten verwerkt. Met name tussen 1945 en 1980 is asbest veel toegepast in bouwwerken.  Het inademen van losse asbestvezels kan serieuze klachten opleveren. Zo kan het inademen van asbest resulteren in diverse soorten kanker. Het is dus zaak om ervoor te… Lees meer »

16 augustus 2019
Inspectus homekeur academy

Krachten bundelen met Homekeur- Academy

Wij gaan onze krachten bundelen met Homekeur- Academy. Zij geven opleidingen tot bouwkundig inspecteur. Zo kunnen ondernemers, makelaars of taxateurs hun dienstenpakket verbreden. Een bouwkundige keuring bij aan of verkoop van een woning is het enige ‘instrument’ om kopers te behoeden voor onverwachte hoge kosten en onvoorziene gebreken. Wat kun je met de opleiding? Na… Lees meer »

8 augustus 2019
Asbestinventarisatie door Inspectus

Risicoklasse verwijderd asbesthoudende beglazingskit verlaagd

Vanaf 10 juni 2019 is de risicoklasse voor het verwijderen van asbesthoudende beglazingskit met maximaal 5% chrysotiel (serpentijn asbest) verlaagd. Deze is van risicoklasse 2 naar risicoklasse 1 gegaan. Een voorwaarde hiervan is echter wel dat er aan de specifieke voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden staan beschreven in het protocol asbesthoudende beglazingskit zoals goedgekeurd door… Lees meer »

27 juni 2019
Asbest herkennen

Asbest herkennen

Asbest herkennen, hoe doe je dat? Er zijn 6 verschillende soorten asbest die allemaal hun eigen kleur hebben. Echter is het niet juist om aan de hand van de kleur van de asbest toepassing te bepalen om welk soort asbest het gaat. Asbest herkennen is lastiger dan het bepalen van de kleur. Na verwerking van… Lees meer »

14 november 2018
Subsidie 2018

Subsidie 2018 voor het verwijderen van asbestdaken

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het subsidieplafond 2018 voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken bekendgemaakt. Voor volgend jaar is een bedrag van 11,3 miljoen euro beschikbaar, beduidend minder dan de voor dit jaar beschikbare 26,2 miljoen euro. Over de regeling Het doel van de regeling is het stimuleren van de verwijdering van asbestdaken. Subsidie… Lees meer »

6 december 2017
Onze specialisten staan voor u klaar

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu