Rat

Preventie op je plaagdier to-do-list

Preventie wordt toegepast in diverse sectoren. Denk bijvoorbeeld aan brand- of diefstalpreventie. Dit door een alarm of rookmelder te installeren. In de medische wereld wordt ook preventief gehandeld, denk hierbij aan inenting. In de plaagdierbeheersing/ongediertebestrijding wordt steeds meer gebruik gemaakt van preventieve middelen. Het IPM plaagdierbeheersplan is hier ook op gericht. Denk daarbij aan bouwkundige gebreken in… Lees meer »

4 mei 2021

Boktor in openhaardhout

Wie aan boktorren denkt, denkt al snel aan aangetaste balken en ingestorte schuren. In en om het huis worden in Nederland voornamelijk vier soorten boktorren gezien. Drie van deze soorten worden regelmatig met openhaardhout huizen binnen gebracht. Het gaat daarbij om de vermiljoengekleurde vuurboktor (Pyrrhidium sanguineum), de gewone smalboktor (Stictoleptura rubra) waarvan de mannetjes bruingele… Lees meer »

6 april 2021

Asbest in tegellijm

We kennen al heel veel verschillende asbesthoudende toepassingen. Zo nu en dan worden toch nog nieuwe toepassingen gevonden waarin asbestvezels zijn verwerkt. In 2020 is bekend geworden dat tegellijmen asbest kunnen bevatten. Het betreft asbesthoudende tegellijm die toegepast kan zijn bij vloer-en wandtegels in onder andere keukens, badkamers en toiletten. In geval van destructief onderzoek… Lees meer »

5 maart 2021

Inspectus vergroot dienstenpakket

Bij Inspectus is er vanaf februari 2021 een nieuwe discipline aan het dienstenpakket toegevoegd. Met een Plaagdier Risico Inventarisatie (PRI) controleert een ervaren kwaliteitsinspecteur van Inspectus alle risico’s met betrekking tot plaagdieren. Bedrijven die te maken hebben met audits, hebben met deze inspectie een waardevol document, ofwel een zogenaamde nul-meting. Maar ook voor bedrijven die… Lees meer »

4 maart 2021

Asbesthoudende toepassingen onder een asbestdak

In de regelgeving is duidelijk beschreven hoe om te gaan met het saneren van asbesthoudende toepassingen in een binnensituatie, in geval het bovenliggende asbesthoudende dak ook wordt verwijderd. Conform artikel 22 van het certificatieschema voor asbestinventarisatie: “Indien bij een asbestinventarisatie hechtgebonden asbesthoudende toepassingen of restanten hiervan zijn aangetroffen die zich bevinden in een ruimte die… Lees meer »

2 maart 2021
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu