Heeft u gaatjes in het hout of vindt u regelmatig zaagsel op de vloer? Dan is de kans groot dat er houtaantasters in uw hout leven. De bekendste houtaantasters zijn: houtworm en de huisboktor.

Houtaantasters kunnen ongemerkt veel schade aanrichten. Zij kunnen bijvoorbeeld de stevigheid van uw draagbalken ondermijnen. Zo kan één huisboktor in gemiddeld 10 jaar een hele balk opeten. 

Naast houtaantastende insecten kunnen ook houtaantastende schimmels enorm veel schade aan uw woning toebrengen. Schimmels zoals huiszwam kunnen daarbij ook slecht zijn voor uw gezondheid. Het vroegtijdig herkennen van deze aantasters is dus essentieel. 

Oplossing bij huisaantasting

De specialisten van Inspectus denken actief met u mee. Wij voeren de inspectie uit en verwerken de uitkomst van de inspectie in een bestrijdingsplan wanneer wij houtaantasters aantreffen.

Een rapportage bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Opsomming van de geconstateerde problemen.
  • Het opstellen van een bestek met werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om de geconstateerde problemen op juiste wijze op te lossen.
  • Foto’s met bijschrift.
  • Een plattegrond met de geconstateerde problemen ingetekend.

Aan- en verkoop inspecties

Inspectus voert op verzoek van makelaars, projectontwikkelaars of potentiele kopers inspectiecontroles uit. Hierbij controleren wij de woning zorgvuldig op de aanwezigheid van zwam, houtworm, huisboktor en andere houtaantasters. Deze inspectie gaat verder dan de reguliere bouwkundige rapporten. De specialisten van Inspectus zijn bekend met de kleinste aanwijzingen van moeilijk op te sporen houtaantasters. De kosten van deze inspecties wegen niet op tegen de langdurige procedures en financiële gevolgen die de aanwezigheid van houtaantasters bij het koopproces kan geven. Met een rapportage van Inspectus kunt u met een gerust hart het pand kopen of verkopen. Op onze speciale “huis”pagina hebben wij per kamer beschreven welke vormen van houtaantasters en asbest je kan tegenkomen. Zeker het inspecteren waard!

Projectmatig

Ook voor woningcorporaties en verenigingen van eigenaren voeren wij preventieve inspecties uit. Hierin kunnen wij het volledige projectmanagement verzorgen. Wij informeren de bewoners, beantwoorden hun vragen en zorgen ervoor dat zij tijdig weten wat er gaat gebeuren.

Snelle acties

Wanneer u iets verdacht, of sporen van houtaantasters, signaleert, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk dat hierop actie wordt ondernomen. Daarom komen de specialisten van Inspectus direct in actie bij acute problemen. Waar nodig bieden wij dezelfde dag nog een vakkundige oplossing.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu