Kruipruimte inspectie

Een kruipruimte inspectie: wat is het?

In de kruipruimte is vaak een klimaat aanwezig waarbij allerlei soorten houtaantastende insecten en houtaantastende schimmels zich heel goed kunnen ontwikkelen. Maar ook allerlei plaagdieren zijn vaak in de kruipruimte te vinden. Tijdens een kruipruimte inspectie vinden wij onder andere:

Inspectus beschikt over een team van ervaren inspecteurs die het als een uitdaging zien om de eventueel aanwezig problematiek van de kruipruimte volledig in kaart te brengen, en u hierover het juiste advies te geven. Ook wanneer er geen kruipluik aanwezig is in uw houten beganegrondvloer dan heeft de inspecteur het benodigde materiaal om een kruipluik te realiseren. Een vochtige kruipruimte is geen probleem, de inspecteur heeft een waterwerende overall. Maar wanneer er een laag water in de kruipruimte staat is het niet veilig voor de inspecteur. Dan zal het water eerst weggepompt worden.

kruipruimte inspectie

De kruipruimte inspectie betreft een visuele keuring met als doel een advies naar aanleiding van eventuele gebreken en tekortkomingen. Door middel van een inspectiehamer worden de houten balken aangeslagen om ze te beoordelen op de aanwezigheid van eventuele houtaantasters. Wat komen onze kruipruimtespecialisten tegen onder vloeren en in kruipruimtes:

 • Bouw- en sloopafval
 • Rotte vloerdelen
 • Doe-het-zelf ‘oplossingen’
 • Zwam / schimmel
 • Loshangend leidingwerk
 • Lekkend leidingwerk
 • Vochtproblemen
 • Geen of slechte ventilatie
 • Houtaantastende insecten
 • Betonrot

Een rapportage bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Opsomming van de geconstateerde problemen.
 • Het opstellen van een bestek met werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om de geconstateerde problemen op juiste wijze op te lossen.
 • Foto’s met bijschrift.
 • Een plattegrond met de geconstateerde problemen ingetekend.

Ook kunnen we de verwachte kosten om de geconstateerde problematiek voor u in kaart brengen.

Particulieren en projecten

Wij voeren voor particulieren kruipruimteonderzoeken uit maar verzorgen ook kruipruimte inspectie voor meerdere woningen en/of complexen. Van simpele inspecties tot opdrachten waarbij kruipluiken of doorgangen dienen te worden gemaakt. Vraag naar de mogelijkheden.
Wilt u als woningstichting, gemeente of verzekeraar grootschalige inspecties laten uitvoeren? Vermoed u zwammen in uw woning? Wilt u een volledig inspectierapport? De jarenlange expertise en mankracht stellen wij graag voor uw project ter beschikking. Benieuwd naar hoe wij precies te werk gaan? Bekijk de video hieronder:

Aan- en verkoop inspecties

Inspectus voert op verzoek van makelaars, projectontwikkelaars of potentiële kopers ook inspectiecontroles uit. Hierbij controleren wij de kruipruimte zorgvuldig op de aanwezigheid van zwam, houtworm, huisboktor en ander ongedierte. Deze inspectie gaat verder dan de reguliere bouwkundige rapporten. De specialisten van Inspectus zijn bekend met de kleinste aanwijzingen van moeilijk op te sporen plaagdieren. De kosten van deze inspecties wegen niet op tegen de langdurige procedures en financiële gevolgen die de aanwezigheid van houtaantasters en plaagdieren bij het koopproces kan geven. Met een rapportage van Inspectus kunt u met een gerust hart het pand kopen of verkopen.

De combi-inspectie, kruipruimte- én asbestinventarisatie

Voorafgaand aan sloop of renovatie bestaat de wettelijke verplichting om een volledige asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd asbestinventarisatie bureau. In de rapportage worden alle visueel direct waarneembare asbesthoudende materialen en toepassingen opgenomen. Zodat u een compleet beeld heeft van het aanwezige asbest.
De inspecteurs van Inspectus kunnen zowel het onderzoek naar de aanwezigheid van asbest uitvoeren als het onderzoek naar houtaantasters en plaagdieren. U slaat hiermee dus twee vliegen in één klap. Op onze huispagina leest u per kamer waar u asbest en zwammen kunt tegenkomen.

Ondersteuning bij projecten

Bij projecten kan Inspectus u ondersteunen in de voorbereiding op vloerrenovaties en asbestsanering. Wij kunnen het gehele traject van aanbesteding tot oplevering voor u verzorgen. Inspectus is de schakel tussen de opdrachtgever en de uitvoering. Wij ondersteunen bij het onderzoek, de aanbesteding, de voorbereiding en natuurlijk de oplevering.

Snel actie ondernemen

Wanneer u iets verdacht, of sporen ervan, signaleert, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk dat hierop actie wordt ondernomen. Daarom komen de specialisten van Inspectus direct in actie bij acute problemen. Waar nodig bieden wij dezelfde dag nog een vakkundige oplossing.

Mijn kruipruimte is niet bereikbaar; wat nu?

Het kan zijn dat er geen mogelijkheid is om in uw kruipruimte te komen. Of dat enkel een deel ervan bereikbaar is. Dat kan verschillende oorzaken hebben zoals:

 • Ontbreken kruipluik
 • Geen doorgang door gemetselde muren 
 • Obstakels
 • Aanwezig isolatiemateriaal
 • Aanwezig zandbed
 • Aanwezig grondwater
 • Verhinderingen die gezondheidsrisico’s met zich mee brengen zoals aanwezig asbesthoudend materiaal.

Iedere situatie is uniek en daarom zullen we in overleg een passende oplossing zoeken en voor u verzorgen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In de brochure staat alles nog eens op een rijtje, om rustig terug te lezen en makkelijk te bewaren.

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu