Een vochtige kruipruimte

17 september 2021

Last van een vochtige kruipruimte? Daar moet zo snel mogelijk wat aan gedaan worden. Een vochtige kruipruimte kan namelijk grote problemen veroorzaken. Het vocht uit de kruipruimte heeft invloed op het vocht in uw woning en dat heeft ook effect op uw gezondheid. Bovendien kunnen er schimmels, zwammen en kan er hout– of betonrot ontstaan.  

Oorzaken vochtige kruipruimte

Vocht in uw kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Een belangrijke oorzaak is dat het vocht in de lucht gaat condenseren tegen de koude delen in de kruipruimte, zoals de onderkant van de vloer. Condens in de kruipruimte ontstaat door een gebrek aan ventilatie.

Een andere oorzaak van een vochtige kruipruimte is door te hoge stand van grondwater. Op deze manier  komt er veel water in de kruipruimte dat op den duur gaat verdampen.

Er kan ook sprake zijn van lekkage. De kruipruimte komt dan onder water te staan en naar verloop van tijd wordt ook dit water omgezet in condens.

Gevolgen vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte leidt meestal tot vochtproblemen in huis. Het vocht komt boven de vloer, waardoor er vocht in de binnenlucht van het huis terecht komt. Als het vocht niet goed weggevoerd wordt, beslaan bijvoorbeeld uw ramen. Ook kunnen dan schimmel- en vochtplekken ontstaan.

Vocht in het binnenhuisklimaat zorgt ook voor een moeilijk te verwarmen woning, dit is nadelig voor uw stookkosten. Schimmels in huis zijn ook niet goed voor uw gezondheid. De lucht die wordt ingeademd in uw woning hoort fris en gezond zijn. 

Als een kruipruimte voor langere tijd vochtig is, kan dit leiden tot in zwam, betonrot of houtrot in uw vloer en overige constructies. Dit is slecht voor de conditie daarvan en kan leiden tot problemen zoals verzakking van de vloer. Ook het leidingwerk in de kruipruimte kan gaan roesten, met alle gevolgen van dien.

Om het probleem van uw vochtige kruipruimte niet te laten escaleren, is het belangrijk de kern aan te pakken; het vocht moet uit uw kruipruimte. Hoe? 

Wanneer uw kruipruimte vochtig is, is het dus belangrijk om de juiste maatregelen te nemen waardoor het vocht geen problemen kan veroorzaken.

Oplossing vochtige kruipruimte

Wat is de oorzaak van de vochtige kruipruimte? Dat kan Inspectus voor u in kaart brengen middels een inspectie op locatie. De onderzoeksresultaten worden vervolgens in een rapportage verwerkt, foto’s en een plattegrond geven u een goed beeld van de situatie. Ook staat er een advies in om de mogelijke problematiek aan te pakken.

 

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu