Asbest, plaagdieren, houtaantasters, lood en kruipruimte inventarisatie in bedrijven

Inpectus is de specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters, lood en kruipruimtes in bedrijven. Ook voor uw bedrijfsgebouw kunnen wij een inventarisatie doen voor één of meerdere van deze ongemakken. Om gebruikers van het gebouw veilig en gezond te houden kan het slim zijn een inventarisatie te laten uitvoeren. Op deze manier bent u op de hoogte van eventuele risico’s en kunt u op tijd ingrijpen mocht dat nodig zijn. Het komt ook vaak voor dat asbest, plaagdieren of houtaantasters niet zichtbaar zijn en hierdoor niet opvallen. Toch is het vaak slim om vroegtijdig het probleem aan te pakken. 

Asbest in bedrijven komt vaak voor

In veel gevallen levert asbest in bedrijven geen risico op. Het asbest is vaak zo verwerkt in verschillende materialen dat het niet zomaar vrij komt. Het is dan ook niet altijd verplicht om het asbest te laten verwijderen. Wel is het voor u van belang om te weten of en waar er asbest in het gebouw verwerkt is. Dit is belangrijk bij werkzaamheden in en om het gebouw in de toekomst. Ook kan het vervelende situaties voorkomen zoals het onverwacht vrijkomen van asbest door beschadiging van een bepaalde toepassing.

Na het uitvoeren van een asbestinventarisatie door één van onze asbestdeskundigen in het bedrijfspand weet u of er asbest aanwezig is en hoe hier u mee om dient te gaan. Zo kunt u zorgen voor een veilige situatie voor alle werknemers en gebruikers van het bedrijf.

Inspectus heeft in de afgelopen jaren vele asbestinspecties uitgevoerd in opdracht van bedrijven. Regelmatig komt het voor dat de eigenaren en gebruikers van het pand niet op de hoogte zijn van het feit dat er asbest aanwezig is in het pand. Door het uitvoeren van een asbestinventarisatie door één van onze asbestdeskundigen in het bedrijfspand weet u of er asbest aanwezig is en hoe u hiermee om dient te gaan. Zo kunt u zorgen voor een veilige situatie voor alle werknemers en gebruikers van het bedrijf.

Asbest in bedrijven is daarvoor een asbestinventarisatie verplicht?

De huidige Nederlandse wetgeving schrijft voor dat er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in bedrijfspanden van vóór 1994 een volledige asbestinventarisatie ter plekke uitgevoerd moet worden. Deze mogen alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau zoals Inspectus BV.

Ook wanneer u een asbestsaneringsbedrijf wilt inschakelen voor het verwijderen van asbest in bedrijven dient er voorafgaand aan dit project een asbestinventarisatierapport te worden opgemaakt. Wanneer u een asbestinventarisatierapport tot u beschikking heeft kan deze gebruikt worden om een offerte op te vragen voor het asbest saneren. Inspectus kan vrijblijvend offertes opvragen bij verschillende betrouwbare partijen zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast de verplichte situaties zijn er ook andere redenen waarbij het gewenst is te weten of er asbest aanwezig is. Dit kan vanwege gezondheidsrisico’s, maar er kunnen ook juridische of financiële redenen zijn. Ook voor deze situaties kunnen wij voor een scherpe prijs een asbestinventarisatie of een asbestonderzoek uitvoeren.

Kruipruimte en lood inventarisatie voor bedrijven

De kruipruimtes van bedrijfspanden worden niet vaak betreedt. Terwijl hier juist vaak problemen aanwezig zijn. Denk hierbij aan betonrot in de fundering, lekkages aan rioleringen en de aanwezigheid van schimmels.

Inspectus voert op verzoek van makelaars, projectontwikkelaars of potentiële kopers ook inspectie controles uit. Hierbij controleren wij de kruipruimte zorgvuldig op de aanwezigheid van zwam, houtworm en ander ongedierte. Deze inspectie gaat verder dan de reguliere bouwkundige rapporten. De specialisten van Inspectus zijn bekend met de meest kleine aanwijzingen van moeilijk op te sporen plaagdieren. De kosten van deze inspecties wegen niet op tegen de langdurige procedures en financiële gevolgen die de aanwezigheid van houtaantasters en plaagdieren bij het koopproces zou kunnen geven. Met een rapportage van Inspectus kunt u met een gerust hart het pand kopen of verkopen.

Voorafgaand aan sloop of renovatie bestaat de wettelijke verplichting om een volledige asbestinventarisatie te laten uitvoeren door een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau. In de rapportage worden alle asbesthoudende materialen en toepassingen opgenomen. Zo krijgt u een compleet beeld van het aanwezige asbest. Onze inspecteurs kunnen zowel de aanwezigheid van asbest als houtaantasters en plaagdieren onderzoeken. Op deze manier slaat u dus twee vliegen in één klap.

Naast de kruipruimte kan het ook slim zijn een lood inventarisatie te laten uitvoeren. Loden leidingen mogen in Nederland niet meer worden toegepast sinds 1960 in verband met gezondheidsrisico’s. Onze inspecteur controleert of er loden leidingen aanwezig zijn en neemt watermonsters die geanalyseerd worden door een geaccrediteerd laboratorium.  

Plaagdieren en houtaantasters in bedrijven

Plaagdieren en houtaantasters kunnen ongewenst veel schade aanrichten aan uw gebouw. Wij adviseren om direct contact op te nemen wanneer er tekenen zijn van plaagdieren of houtaantasters. Dit herkent u aan regelmatig zaagsel of hout op de vloer, schimmels of sporen van plaagdieren. 

Onze specialisten doen een inventarisatie op locatie en stellen vanuit hier een rapport op met daarin aanbevelingen voor de korte en lange termijn voor het bestrijden en voorkomen van plaagdieren of houtaantasters. 

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in een inventarisatie of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Kan ik subsidie krijgen voor het verwijderen van asbest?

De landelijke subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken is per 15 december 2018 gesloten. Mogelijk kunt u bij uw gemeente of provincie een subsidie aanvragen.

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu