De huidige Nederlandse wetgeving bepaalt dat er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen van vóór 1994 een volledige asbestinventarisatie ter plekke uitgevoerd moet worden. Deze mogen alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd asbestinventarisatie bureau zoals Inspectus BV. Ook wanneer u een bedrijf wilt inschakelen voor asbestsanering dient er voorafgaand aan dit project een asbestinventarisatie rapport te worden opgemaakt. In scholen die gebouwd zijn voor 1994 is mogelijk asbest verwerkt.

Asbest inademen op school?

In de tweede helft van 2011 heeft Kenniscentrum InfoMil scholen gevraagd om een enquête over de aanwezigheid van asbest in hun schoolgebouw in te vullen. Ook is toen aan alle scholen opdracht gegeven om voor 2012 een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Veel van de uitgebrachte rapporten zijn ouder dan 2 jaar en ondertussen niet meer geldig. Echter is er nog veel asbest aanwezig is de schoolgebouwen. Inspectus voert asbestonderzoek uit in scholen en kan u adviseren hoe om te gaan met het asbest om te komen tot een asbestvrij of asbest veilig schoolgebouw.

Asbest inademen heeft als gevolg dat de asbestvezels die in de lucht zweven, na het inademen van asbest diep in de longen komen en nare ziektes veroorzaken. De kans op ziektes wordt groter bij het langdurig asbest inademen van hoge concentraties asbest. Asbest inademen kan na een bepaalde tijd longkanker, longvlies- of buikvlieskanker of stoflongen veroorzaken. Meestal zit er lange tijd tussen asbest inademen en het daadwerkelijk ziek worden, dit kan wel 30 jaar duren. Wanneer iemand rookt wordt het risico op ziekte door asbest een stuk groter.

Is asbest gevaarlijk voor kinderen?

Het risico voor kinderen bij het inademen van asbest is even groot als het risico bij volwassenen. Als iemand op jonge leeftijd asbest inademt, heeft asbest wel langer de tijd om schadelijk te zijn voor de gezondheid.

books-magazines-building-school

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in asbestinventarisatie of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu