Behoud en onderhoud van schoolgebouwen

Voor het behoud en onderhoud van uw schoolgebouw kunt u een inventarisatie laten uitvoeren naar asbest in het gebouw, loden leidingen, houtaantasters en plaagdieren in de kruipruimte. Ook voor de veiligheid en gezondheid van de leerlingen en docenten kan het van belang zijn vroegtijdig eventuele risico’s op te sporen. 

Asbest inademen op school?

Asbest inademen heeft als gevolg dat de asbestvezels die in de lucht zweven, na het inademen van asbest diep in de longen komen en nare ziektes veroorzaken. De kans op ziektes wordt groter bij het langdurig asbest inademen van hoge concentraties asbest. Asbest inademen kan na een bepaalde tijd longkanker, longvlies- of buikvlieskanker of stoflongen veroorzaken. Meestal zit er lange tijd tussen asbest inademen en het daadwerkelijk ziek worden, dit kan wel 30 jaar duren. Wanneer iemand rookt wordt het risico op ziekte door asbest een stuk groter.

Het risico voor kinderen bij het inademen van asbest is even groot als het risico bij volwassenen. Als iemand op jonge leeftijd asbest inademt, heeft asbest wel langer de tijd om schadelijk te zijn voor de gezondheid.

Asbestinventarisatie voorafgaand van sloop- of renovatiewerkzaamheden

De huidige Nederlandse wetgeving bepaalt dat er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen van vóór 1994 een volledige asbestinventarisatie ter plekke uitgevoerd moet worden. Deze mogen alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau zoals Inspectus BV. Ook wanneer u een bedrijf wilt inschakelen voor asbestsanering dient er voorafgaand aan dit project een asbestinventarisatierapport te worden opgemaakt. In scholen die gebouwd zijn voor 1994 is mogelijk asbest verwerkt.

Kruipruimte inspectie naar houtaantasters en plaagdieren

Heeft u sporen gevonden van houtaantasters of plaagdieren? Denk bijvoorbeeld aan aangetast hout of regelmatig zaagsel op de grond. Dan kan het slim zijn om ook een kruipruimte inspectie uit te laten voeren. In de kruipruimte heerst vaak een ideaal klimaat voor schimmels en ook plaagdieren houden zich hier vaak schuil. 

Inspectus kan een grondige inspectie uitvoeren en zal vervolgens een rapport opstellen. In dit rapport leest u wat de huidige situatie is en welke risico’s hieraan verbonden zijn. Daarnaast zal er een advies opgesteld worden voor de bestrijding. Na de bestrijding kan het slim zijn bepaalde aanpassingen te doen ter voorkoming van houtaantasters of plaagdieren in de toekomst. Ook hiervoor zal een advies worden toegevoegd aan het rapport.  

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in asbestinventarisatie of een kruipruimte inspectie? Of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu