Kantoren

Asbest, plaagdieren, houtaantasters, lood en kruipruimte inventarisatie in bedrijven

Inpectus is de specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters, lood en kruipruimtes in kantoren. Wij kunnen voor uw kantoor een inventarisatie uitvoeren om te achterhalen of er asbest aanwezig is of bijvoorbeeld plaagdieren of houtaantasters. Ook kunnen wij een kruipruimte inventarisatie uitvoeren. Deze inventarisatie kan vroegtijdig risico’s opsporen zodat u op tijd kan ingrijpen wanneer dit nodig blijkt te zijn. Zo kunt u gebruikers van het kantoor veilig en gezond houden. Vaak zijn desbetreffende ongemakken niet zichtbaar. Toch kan het slim zijn vroegtijdig in te grijpen. 

Asbest verwijderen kantoor

Het asbest is vaak zo verwerkt in verschillende materialen dat het niet zomaar vrij komt. Het is dan ook niet altijd verplicht om het asbest te laten verwijderen. Wel is het voor u van belang om te weten of en waar er asbest in het kantoor verwerkt is. Dit is belangrijk bij werkzaamheden in en om het pand in de toekomst. Ook kan het vervelende situaties voorkomen zoals het onverwacht vrijkomen van asbest door beschadiging van een bepaalde toepassing. Gelukkig is er tegenwoordig de subsidie asbest verwijderen. 

Wanneer na een asbestonderzoek blijkt dat er asbest in een kantoor aanwezig is hoeft dit niet altijd verwijderd te worden. Als het asbest in materiaal verwerkt zit en er niets mee gebeurt, is verwijdering niet altijd nodig. Kunnen de asbestvezels snel vrij komen, dan zal het advies zijn om het asbest in uw kantoor te laten verwijderen. Uiteraard kan er worden besloten om het asbest te laten verwijderen ondanks dat dit niet direct nodig is.

Onze asbestdeskundige zal door middel van een asbestinventarisatierapport een duidelijk advies geven betreft het aanwezige asbest. Ook kunnen wij u ondersteunen bij de vervolgstappen die gemaakt dienen te worden.

Subsidie asbest verwijderen

Vanaf 1 juli 2014 kan er gebruik gemaakt worden van subsidie voor het verwijderen van asbestdaken. In de volgende situaties komt u in aanmerking voor subsidie asbest verwijderen:

  • U bent degene die de factuur voor de asbestverwijdering betaalt.
  • De verwijdering van het asbestdak moet gestart en voltooid zijn in de periode 1 januari 2016 tot en met 31 december 2019.
  • U laat het asbestdak verwijderen door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf.
  • Het moet gaan om asbesthoudende toepassingen in daken die in contact staan met de buitenlucht (bijvoorbeeld dakbedekking van asbestgolfplaten en dakleien met asbest) en door verwering zorgen voor verspreiding van asbestvezels naar de leefomgeving. Dakbeschot komt niet in aanmerking.

Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie asbest verwijderen? Wij zetten de asbestinventarisatie op het LAVS (Landelijk Asbestvolgsysteem) zodat de asbest saneerder de gegevens juist kan verwerken en de subsidie asbest verwijderen kan worden aangevraagd.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in een inventarisatie of wilt u meer informatie ontvangen over asbestinventarisatie, plaagdieren, houtaantasters, loden leidingen of kruipruimte inspectie? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu