Inspectus heeft in de loop van jaren bewezen een betrouwbare partij te zijn voor het uitvoeren van een asbest analyse en het geven van asbest advies betreft in winkelpanden. Onze specialisten weten als geen ander hoe belangrijk het is om de bedrijfsvoering niet te verstoren. Het onderwerp asbest is een gevoelig onderwerp in de media, het is dan ook zaak om ook juist te handelen zodat asbest analyses  en asbestsaneringen rustig kunnen verlopen.

Wetgeving omtrent asbest

De huidige Nederlandse wetgeving schrijft voor dat er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in winkels van vóór 1994 een volledige asbestinventarisatie ter plekke uitgevoerd moet worden. Deze mogen alleen uitgevoerd worden door een SC-540 gecertificeerd asbestinventarisatie bureau zoals Inspectus BV. Ook wanneer u een bedrijf wilt inschakelen voor asbestsanering dient er voorafgaand aan dit project een asbestinventarisatierapport te worden opgemaakt. Naast de verplichte situaties zijn er ook andere redenen waarbij het gewenst is te weten of er asbest aanwezig is. Dit kan zijn vanwege gezondheidsrisico’s maar er kunnen ook juridische of financiële redenen zijn.

Asbest analyse in winkels

Door asbestinventarisatie in winkels worden alle asbesthoudende materialen en toepassingen in het gebouw (of een gedeelte hiervan) in kaart worden gebracht. Vooraf wordt de nodige deskresearch uitgevoerd, zoals het bestuderen van bouwtekeningen, oude rapportages en het eventueel interviewen van gebruikers of beheerders. Het asbest wordt vervolgens door een Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) opgespoord, bemonsterd en door een onafhankelijk laboratorium geanalyseerd. Uit de asbestanalyse door het laboratorium blijkt wat voor soort asbest het betreft, de massa en de binding (hechtgebonden of niet hechtgebonden).

Kosten asbest verwijderen

Wanneer u een asbestinventarisatierapport tot uw beschikking heeft kan deze gebruikt worden om de kosten voor het asbest verwijderen te bepalen. Inspectus kan vrijblijvend offertes opvragen bij verschillende betrouwbare partijen zodat u weet waar u aan toe bent.

asbest analyse

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in asbestinventarisatie, asbestonderzoek of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu