Zorg

Inventarisatie voor zorgcomplexen

Ook voor zorgcomplexen kan het van belang zijn een inventarisatie te laten uitvoeren naar asbest, houtaantasters, plaagdieren, de kruipruimte of loden leidingen. Dit kan belangrijk zijn voor het voorkomen van grotere schade, of wanneer er sloop- of renovatiewerkzaamheden geplant worden. In veel gevallen is het verplicht een rapport op te laten stellen voordat deze werkzaamheden plaatsvinden. 

Asbestsanering in de zorg

Inspectus heeft in de loop van jaren bewezen een betrouwbare partij te zijn voor het uitvoeren van onderzoek en het geven van advies wat betreft asbest in zorgcomplexen en ziekenhuizen. Onze specialisten weten als geen ander hoe belangrijk het is om de bedrijfsvoering, in bijvoorbeeld een ziekenhuis, niet te verstoren. Onze specialisten hebben dan ook veel ervaring met asbest inspectie in de zorgsector. Het onderwerp asbest is een gevoelig onderwerp in de media, het is dan ook zeer belangrijk om ook in de zorgsector juist te handelen zodat projecten en asbestsaneringen rustig kunnen verlopen. Dit is voor Inspectus dan ook prioriteit.

Onze asbestdeskundige zal door middel van een asbestinventarisatierapport een duidelijk advies geven betreft het aanwezige asbest en of er een asbestsanering noodzakelijk is. Ook kunnen wij u ondersteunen bij de vervolgstappen die gemaakt dienen te worden. Wanneer asbestsanering gewenst is kunnen wij voor u een geschikte partij zoeken om dit te laten uitvoeren. Inspectus zal u in het gehele traject begeleiden, zodat het gehele traject op de juiste manier verloopt.

Asbestinventarisatie voor sloop- of renovatiewerkzaamheden

De huidige Nederlandse wetgeving schrijft voor dat er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen van vóór 1994 een volledige asbestinventarisatie ter plekke uitgevoerd moet worden. Dit geldt ook voor gebouwen in de zorgsector. Deze inventarisaties mogen alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau zoals Inspectus BV. Ook wanneer u een bedrijf wilt inschakelen voor asbestsanering dient er voorafgaand aan dit project een asbestinventarisatierapport te worden opgemaakt. Naast de verplichte situaties zijn er ook andere redenen waarbij het gewenst is te weten of er asbest aanwezig is. Dit kan vanwege gezondheidsrisico’s, maar er kunnen ook juridische of financiële redenen zijn.

Houtaantasters en plaagdieren in de kruipruimte

Heeft u gaatjes gevonden in het hout van het zorgcomplex? Dan is de kans groot dat er houtaantasters in zitten. Insecten zoals houtworm of houtaantastende schimmels kunnen veel schade aanrichten aan een gebouw. Daarom is het slim om dit vroegtijdig te bestrijden. 

Ook plaagdieren kunnen vervelende risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld verslechterde hygiëne of het aantasten van het gebouw of spullen in het gebouw. 

Inspectus kan voor zowel houtaantasters als plaagdieren een inventarisatie uitvoeren en een rapport opstellen. Dit rapport brengt de risico’s in kaart en geeft een aanbeveling als het gaat om de bestrijding. Daarnaast geeft Inspectus ook advies met betrekking tot de mogelijkheden om preventief houtaantasters en plaagdieren tegen te gaan.

De kruipruimte van een zorgcomplex kan vervelende verrassingen verborgen houden. Het klimaat die vaak in de kruipruimte aanwezig is, is ideaal voor houtaantastende insecten en schimmels om zich hier te ontwikkelen. Daarom is het altijd slim een kruipruimte inspectie niet over te slaan 

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in asbest advies, asbestonderzoek of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu