De huidige Nederlandse wetgeving schrijft voor dat er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen van vóór 1994 een volledige asbestinventarisatie ter plekke uitgevoerd moet worden. Dit geldt ook voor gebouwen in de zorgsector. Deze inventarisaties mogen alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerd asbestinventarisatie bureau zoals Inspectus BV. Ook wanneer u een bedrijf wilt inschakelen voor asbestsanering dient er voorafgaand aan dit project een asbestinventarisatierapport te worden opgemaakt. Naast de verplichte situaties zijn er ook andere redenen waarbij het gewenst is te weten of er asbest aanwezig is. Dit kan vanwege gezondheidsrisico’s, maar er kunnen ook juridische of financiële redenen zijn.

Asbestsanering in de zorg

Inspectus heeft in de loop van jaren bewezen een betrouwbare partij te zijn voor het uitvoeren van onderzoek en het geven van advies wat betreft asbest in zorgcomplexen en ziekenhuizen. Onze specialisten weten als geen ander hoe belangrijk het is om de bedrijfsvoering, in bijvoorbeeld een ziekenhuis, niet te verstoren. Onze specialisten hebben dan ook veel ervaring met asbestinspectie in de zorgsector. Het onderwerp asbest is een gevoelig onderwerp in de media, het is dan ook zeer belangrijk om ook in de zorgsector juist te handelen zodat projecten en asbestsaneringen rustig kunnen verlopen. Dit is voor Inspectus dan ook prioriteit.

Onze asbestdeskundige zal door middel van een asbestinventarisatierapport een duidelijk advies geven betreft het aanwezige asbest en of er een asbestsanering noodzakelijk is. Ook kunnen wij u ondersteunen bij de vervolgstappen die gemaakt dienen te worden. Wanneer asbestsanering gewenst is kunnen wij voor u een geschikte partij zoeken om dit te laten uitvoeren. Inspectus zal u in het gehele traject begeleiden, zodat het gehele traject op de juiste manier verloopt.

asbestsanering in de zorg

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd in asbest advies, asbestonderzoek of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, door onderstaand formulier in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu