Huis doorsnede

Op deze handige pagina is per ruimte uitgelicht waar het meest waarschijnlijk houtaantasters (zoals bruinrot, houtworm en zwam) en asbest voor kan komen. Klik simpelweg de ruimte aan waar u meer informatie over wilt.

Garage Uitbouw Keuken Badkamer Kinder kamer Kelder Woonkamer Ouder slaapkamer Studeerkamer Zolder Kruipruimte

Garage

De garage is vaak in mindere mate afgewerkt. Het is immers niet nodig om een prachtig afgewerkte en schone ruimte te hebben waar de fietsen en eventueel de auto wordt gestald. Je besteed vaak niet veel aandacht aan het interieur van de garage. Het is daarom verstandig om te controleren of er schimmels of asbest aanwezig zijn.

Uitbouw

Een extra ruimte kan altijd handig zijn in een huis. Of het nou simpelweg te krap is voor de huidige gezinssamenstelling of dat er een nieuw gezinslid bij komt. Een extra ruimte in het huis betekent helaas ook meer kans op asbest en zwammen. Het is daarom verstandig om af en toe te controleren of er schimmels of asbest aanwezig is.

Keuken

De keuken is een belangrijke kamer in het huis. Hier wordt het eten bereid voor het hele gezin. Een gezonde maaltijd zorgt voor een hogere kwaliteit van leven. De keuken heeft daarom voor veel mensen ook veel emotionele waarde. Het is dus belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Let daarom op mogelijke sporen van asbest en schimmels.

Badkamer

In de badkamer wordt het snel vochtig. Logisch natuurlijk, in deze ruimte doucht het hele gezin meerdere malen per week. De waterdamp slaat neer op de muren en de overige meubels. Dit verhoogt de kans op schimmels.

Kinder kamer

In de kinderkamer staat het bed van uw kindje en al zijn/haar speelgoed. Met leuk behang, zachte kleuren en kleine meubels is het een echt kinderparadijs. Ook in de kinderkamer is het echter belangrijk om goed te controleren of er sporen zijn van asbest of schimmel.

Kelder

Doordat de kelder onder de grond ligt, blijft het hier vaak koel. Echter kan het er ook snel muf en vochtig worden doordat er weinig ventilatie mogelijk is. In oude huizen staat in de kelder vaak ook de cv ketel en andere apparatuur. Het is daarom belangrijk om de kelder goed te laten inspecteren.

Woonkamer

In de woonkamer spendeert u doorgaans het meeste van uw vrije tijd. Vanaf de bank of lekkere stoel kijkt u tv of leest u een boek. Echter kan ook de woonkamer nog sporen van zwammen of asbest bevatten. Waar moet u op letten? Wij leggen het uit.

Ouder slaapkamer

De slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes in het huis. U begint en eindigt elke dag in deze ruimte. Zorg er daarom voor dat het helemaal vrij is van schimmels en asbest.

Studeerkamer

De studeerkamer wordt vaak gebruikt om rustig te kunnen werken. Op de computer wordt gewerkt aan de boekhouding van het huishouden of zelfs aan een eigen onderneming. Als u vaak in deze ruimte te vinden bent, is het verstandig om te zorgen voor een gezonde omgeving.

Zolder

In slecht geïsoleerde huizen is het op de zolder in de zomer heet en vochtig en in de winter koud en vochtig. Dat is dus het ideale recept voor verschillende soorten houtrot. Als u al een wat ouder huis heeft, is het bovendien mogelijk dat er asbest is gebruikt.

Kruipruimte

In de kruipruimte wordt doorgaans niet geventileerd. Het is daarom belangrijk om te kijken of er houtrot of zwammen zitten die verwijderd moeten worden. Asbest vindt u in de kruipruimte meestal niet. In deze tekst tonen wij alle plekken in de kruipruimte waar schimmels zich het meest waarschijnlijk bevinden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu