Schimmels, plaagdieren, asbest en vocht: top 4 oorzaken gezondheidsklachten

18 januari 2022

In 2019 en 2020 werden bij GGD’s diverse milieugerelateerde gezondheidsklachten gemeld. De meeste meldingen komen van bewoners van huurwoningen. Zevenenvijftig procent daarvan waren gerelateerd aan het binnenmilieu.

Milieugerelateerde gezondheidsklachten

Schimmels, plaagdieren, asbest en vocht wijzen zijn de belangrijkste oorzaken van klachten. De klachten die het meest worden gemeld, zijn bezorgdheid (41%), klachten van de ademhalingswegen (20%) en hinder (12%). 

Bezorgdheid wordt beschouwd als een gezondheidsklacht: de melder is bezorgd over het effect op zijn of haar gezondheid zonder dat daadwerkelijk sprake is van een gezondheidsklacht. Onder hinder verstaat men onder andere geur- en geluidhinder. De klachten gemeld in 2019 en 2020 verschillen niet wezenlijk van de jaren ervoor.

Asbest- en kruipruimte inventarisatie

Om een goed beeld te krijgen van de situatie in een woning kan Inspectus een inventarisatie uitvoeren. De bevindingen worden verwerkt in een rapportage en daarbij wordt ook een advies geschreven waar men mee aan de slag kan. Op deze manier voelen bewoners/gebruikers zich gehoord en kan er actie worden ondernomen om de klachten op te lossen.

Meer weten?

Heeft u vragen en/of opmerkingen met betrekking tot mogelijke inventarisaties? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu