Wanneer u asbest aantreft of u vermoed dat er asbest aanwezig is, dan is dat direct heel vervelend. Asbest is namelijk kankerverwekkend en moet zeer serieus genomen worden. Het is daarom verstandig om een asbest inspectie uit te voeren, nog voordat men met de werkzaamheden begint. Er kan dan worden vastgesteld of er asbest aanwezig is en waar het zich precies bevindt. Mocht Asbest worden aangetroffen, dan wordt er een plan opgesteld om daar mee om te gaan.

Neem contact op met Inspectus

Waar en wanneer kunt u asbest aantreffen

Asbest is al sinds 1993 verboden. Er staan echter veel huizen, flats, schuren en andere gebouwen in Nederland die vóór dat jaar gebouwd zijn. Mocht u bezig zijn met renovatie- of sloopwerkzaamheden, dan is de kans groot dat u nog asbest tegen komt. De asbest komt vooral voor in isolatiemateriaal, golfplaten, vloerbedekking en cement. Met asbest inspectie van Inspectus krijgt u zekerheid over de aanwezigheid van asbest. Dit is belangrijk om uw personeel te beschermen tegen zeer gevaarlijke gezondheidsrisico’s. Bij gebouwen van dit bouwjaar of daarvoor, is het zelfs verplicht.

In gebouwen uit 1994 of later vindt u vrijwel zeker geen asbest. U kunt daar dus veilig in wonen of werken.

Inspectus asbest inventarisatie complex

Werkzaamheden staken tot asbest inspectie

Wanneer u asbest aantreft tijdens het verbouwen of slopen van een pand, moeten alle werkzaamheden direct gestaakt worden. U bent namelijk verplicht om uw personeel van voorzorgsmaatregelen te voorzien. Denk daarbij aan beschermende kleding en douchecabines.

Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt asbest nog steeds onveilig verwijderd, ondanks alle gevaren. Er zijn daarop strenge controles en zelfs onaangekondigde inspecties op bouwlocaties. Als blijkt dat u geen asbest inspectie heeft laten uitvoeren, kunnen zij de werkzaamheden onmiddellijk stil leggen. Boven op de extra kosten die daarbij komen kijken, kunnen de boetes oplopen tot maar liefst 30.000 euro als u zelf de asbest aan het verwijderen bent. Bij Inspectus raden we daarom altijd aan om eerst een asbest inspectie uit te voeren. Dat scheelt u niet alleen de gezondheidsrisico’s, maar ook de financiële risico’s.

Mag iedereen een asbest inspectie uitvoeren?

Nee, zeker niet. Een asbest inspectie of inventarisatie moet altijd worden uitgevoerd door een gecertificeerd bureau, zoals Inspectus. Als er asbest wordt geconstateerd mag dit bovendien ook alleen door een gecertificeerd bedrijf worden gesaneerd. Schakel daarom altijd eerst onze hulp in.

Asbest

Asbest inspectie door Inspectus

Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau gecertificeerd conform Procescertificaat Asbestinventarisatie. Er worden in heel Nederland werkzaamheden door ons uitgevoerd voor diverse opdrachtgevers. Het team bestaat uit ervaren specialisten, die zich volledig richten op de behoeften van opdrachtgevers. U krijgt daarom deskundigheid aangeboden die gericht is op uw specifieke situatie of project. Of u nu een bedrijf, particulier, projectontwikkelaar of asbestsaneringsbedrijf bent, wij zorgen ervoor dat u precies krijgt wat u nodig heeft.

“Wij zetten graag net dat stapje extra voor u!”

Wij gaan voor een langdurige samenwerking. Kwaliteit, service en vertrouwen staan daarom centraal. Ons doel in om onze opdrachtgevers te ontzorgen in het gehele traject. Samen met de opdrachtgever zorgen wij voor kostenbesparingen, efficiëntie en realisatie van planningen. Zo voorkomen we onnodige kosten, vertraging bij projecten en gezondheidsrisico’s voor mens en milieu.

Neem daarom vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag. Eerst nog een vraag stellen? Geen enkel probleem, wij staan voor u klaar.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu