Zolder

Zolder

In slecht geïsoleerde huizen is het op de zolder in de zomer heet en vochtig en in de winter koud en vochtig. Dat is dus het ideale recept voor verschillende soorten houtrot. Als u al een wat ouder huis heeft, is het bovendien mogelijk dat er asbest is gebruikt.

Asbest

Vroeger is asbest veelvuldig als bouwmateriaal gebruikt. Het leek ook lang het ideale bouwmateriaal. Asbest is namelijk sterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en bovendien goedkoop. Echter, zo kwam men er later achter, ook kankerverwekkend.

Bij oude huizen is het dus goed mogelijk dat in het dak/plafond asbest is gebruikt. Het is belangrijk om asbest op een goede, voorzichtige manier te verwijderen. Dat kan alleen door specialisten worden gedaan met de juiste beschermingsmaatregelen. Inspectus kan u daarbij helpen.

Houtrot en zwammen

Houtrot kan snel leiden tot structurele schade. De draagkracht kan daarmee sterk afnemen. Dit kan onder andere leiden tot instortingsgevaar. Houtrot komt in verschillende soorten voor. Zo zijn er zwammen die het hout infecteren en steeds verder afbreken. Deze vindt u vaak bij het plafond en in (vochtige) hoeken. Het is altijd goed om bij de balken, het dakbeschot en zelfs in de dakgoot te kijken. Op deze plekken wordt vaak als eerste houtrot geconstateerd.

Neem contact met ons op

Ook bij het bestrijden van houtrot kan Inspectus helpen. Neem dus snel contact op als u houtrot of asbest op zolder heeft.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu