Voorkom risico’s, leer asbest herkennen

14 februari 2022

Asbest herkennen. Nog lang niet alle werknemers in bouwbedrijven, installatiebedrijven of andere bedrijven die hiermee in aanraking kunnen komen, hebben de kennis voor het herkennen van asbest. 

specialistisch onderzoek

Waarom asbest herkennen belangrijk is

Toch is deze kennis van groot belang. Asbest kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid wanneer je hiermee in aanraking komt. Ook kan het een grote impact hebben op de bouw- of andere relevante werkzaamheden. De risico’s zijn groot. Daarom is het belangrijk een risico-inventarisatie te doen voorafgaand van de werkzaamheden. Zo kunnen deze risico’s verkleind of zelfs weggenomen worden. Niet alleen degene die de inventarisatie doet moet kennis hebben over asbest, ook degene die uitvoerend werk doet heeft deze kennis nodig. 

Meer training is nodig

In een document van Inspectie SZW komt naar voren dat 20% van de werkgevers onvoldoende kennis heeft over de regelgeving rond asbest en over hoe te handelen als asbest aangetroffen wordt. Daarnaast geeft 25% van de werkgevers hun werknemers geen voorlichting over asbest. Deze cijfers willen we omlaag halen. Dit doen we door het aanbieden van een training asbest herkennen. Als werkgever is het van belang deze kennis te hebben, maar zorg er ook voor dat jouw werknemers deze kennis kunnen opdoen. 

Voorkom onnodige risico’s door jouw werknemers de mogelijkheid te geven deel te nemen aan de training asbest herkennen. Deze training is geschikt voor iedereen die beroepsmatig in aanraking kan komen met asbest. Met deze kennis voorkom je vertraging van werkzaamheden én bescherm je de gezondheid van jouw werknemers. 

Meld je aan voor de training

Wil je meer informatie ontvangen over de training asbest herkennen? Of wil je je direct aanmelden voor de training? Lees hier meer over de training of neem contact met ons op. 

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu