Keuken

De keuken is een belangrijke kamer in het huis. Hier wordt het eten bereid voor het hele gezin. Een gezonde maaltijd zorgt voor een hogere kwaliteit van leven. De keuken heeft daarom voor veel mensen ook veel emotionele waarde. Het is dus belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Let daarom op mogelijke sporen van asbest en schimmels.

Asbest

Asbest is vroeger veel gebruikt als isolatiemateriaal. Doordat het ook erg brandbestendig is, vindt men dit giftige materiaal vaak terug op plekken met verhoogd brandgevaar. Doordat in de keuken wordt gekookt, heb je te maken met hitte. Asbest kan daarom in de buurt van de afzuigkap, bij stopcontacten en andere elektrische bedrading en zelfs in de vloer zitten. Als uw huis voor 1990 is gebouwd, is het mogelijk dat Asbest als isolatiemateriaal is gebruikt. Bij het verwijderen van asbest is een gespecialiseerd bedrijf nodig. Ga absoluut niet zelf aan de gang. Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen is het goed mogelijk dat veel van de kankerverwekkende vezels achterblijven.

Houtrot, schimmel en zwammen

Houtrot, schimmel en zwammen zitten vaak onder de vloer, rond de balklaag, in afvoerpijpen en in de kruipruimte. Omdat het op deze ruimtes vaak warm en vochtig kan zijn, hebben de zwammen hier vrij spel. Dit is heel gevaarlijk omdat het hout in zulke mate wordt aangetast dat het zijn draagkracht verliest. Zwammen moeten dus zo snel mogelijk verwijderd worden door een gespecialiseerd bedrijf.

Neem contact op met Inspectus

Inspectus is gespecialiseerd in het grondig reinigen van gebouwen waar houtrot of asbest in voorkomt. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij ook bij u thuis de problemen oplossen. Neem daarom snel contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu