Kelder

Kelder

Doordat de kelder onder de grond ligt, blijft het hier vaak koel. Echter kan het er ook snel muf en vochtig worden doordat er weinig ventilatie mogelijk is. In oude huizen staat in de kelder vaak ook de cv ketel en andere apparatuur. Het is daarom belangrijk om de kelder goed te laten inspecteren.

Asbest

Asbest werd vroeger veel gebruikt als isolatiemateriaal. Het is dus goed mogelijk dat leidingen die bij u door de kelder lopen, geïsoleerd zijn met asbest. Asbest is tot en met de jaren 1980 veel voor dit doel gebruikt. Nu weten we uiteraard dat Asbest zeer kankerverwekkend is. Het is daarom belangrijk dat u een gespecialiseerd bedrijf inschakelt om dit te laten verwijderen.

Houtrot, schimmel en zwammen

In de kelder heeft u onder de vloerplinten de meeste kans om zwammen aan te treffen. Zwammen zijn slecht voor de gezondheid dankzij de sporen die het via de lucht verspreidt. Daarnaast wordt het hout zo verzwakt dat het geen gewicht meer kan dragen. Ook de constructie wordt dus minder veilig.

Neem contact met ons op

Inspectus is gespecialiseerd in het verwijderen van asbest en houtaantasters. Neem daarom vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu