De woonkamer

In de woonkamer spendeert u doorgaans het meeste van uw vrije tijd. Vanaf de bank of lekkere stoel kijkt u tv of leest u een boek. Echter kan ook de woonkamer nog sporen van zwammen of asbest bevatten. Waar moet u op letten?

Zwammen

Zwammen ontstaan op vochtige, warme plekken. Denk daarbij ook aan holtes in de muur of onder de vloer. Deze kans is nog eens extra groot als hout is gebruikt tijdens de bouw van de woning. Zwammen zijn niet makkelijk te verwijderen, dit vergt een specialistisch bedrijf. Het niet laten verwijderen van deze zwammen is schadelijk voor de gezondheid en de veiligheid in huis. Het hout wordt namelijk dusdanig verzwakt dat dit geen grote last meer kan dragen. Er ontstaat daardoor instortingsgevaar.

Asbest

In huizen die voor 1985 gebouwd zijn, is de kans groot dat asbest is gebruikt bij de isolatie van de woning. Omdat men er pas later achter kwam dat asbest zeer kankerverwekkend is, moet het op zoveel mogelijk plekken ook weer worden verwijderd. Asbest vindt u vooral als isolatiemateriaal in wanden, vloeren en plafonds én in de buurt van elektriciteitsleidingen. Denk aan stopcontacten, lichtschakelaars en lampen.

Neem contact op met Inspectus

Wij zijn gespecialiseerd in de verwijdering van asbest en in de bestrijding van zwammen en andere houtaantasters. Wij hebben uw woning daarom binnen korte tijd weer helemaal veilig. Neem vandaag nog contact met ons op als u vermoedt dat asbest of zwammen in uw woning aanwezig zijn.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu