Veilig werken door asbest op locatie te markeren

9 mei 2022

In een gebouw of installatie kunnen op verschillende plekken asbesthoudende materialen aanwezig zijn. Dit brengen wij bij Inspectus voor u in kaart. In geval van een “gebruiker situatie” is het belangrijk dat men op de hoogte is van waar het asbest zich bevindt. Dit mag immers niet bewerkt of beschadigd worden, gezien de gezondheidsrisico’s. Door het geven van een training op locatie en het labelen van asbesthoudende en asbestvrije toepassingen wordt duidelijkheid gecreëerd voor alle betrokkenen.

Werkwijze

Het markeren van asbest is een taak op zich en niet altijd even gemakkelijk. In een gesprek bepalen we samen met de verantwoordelijke de best passende markeerstrategie. Het markeren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met:

  • Stickers
  • Bandmateriaal (bestendig tegen hitte en diverse vloeistoffen)  
  • Asbest labels
  • Verf
  • Overige

Rood, oranje of toch groen?

Wanneer uit de asbest analyse van het laboratorium is gebleken dat iets asbesthoudend is, dan wordt er met rood materiaal gewerkt. Wanneer het asbestverdacht materiaal betreft, met oranje materiaal en als is gebleken dat een materiaal asbestvrij is dan wordt groen materiaal gebruikt. Dankzij het markeringsmateriaal is het mogelijk om in één oogopslag duidelijk te hebben waar asbest aanwezig is. Hierdoor worden vervelende situaties voorkomen.

Neem contact met ons op

Wilt u asbest markering uit laten voeren en een training op locatie volgen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu