Studeerkamer

Studeerkamer

De studeerkamer wordt vaak gebruikt om rustig te kunnen werken. Op de computer wordt gewerkt aan de boekhouding van het huishouden of zelfs aan een eigen onderneming. Als u vaak in deze ruimte te vinden bent, is het verstandig om te zorgen voor een gezonde omgeving.

Let op asbest

Asbest is tientallen jaren gebruikt als isolatiemateriaal omdat het ontzettend brandbestendig is. Omdat het ook goedkoop is, leek het lange tijd het ideale materiaal. Uiteraard is later geconstateerd dat bij inademing van de asbestvezels, kanker kan ontstaan. Asbest wordt daarom niet langer gebruikt. Echter kan bij oude huizen nog steeds asbest gevonden worden. Zo ook in de studeerkamer.

Stopcontacten en elektrische apparaten

Rondom elektrische bedrading bestaat een hogere kans op brandgevaar. Helemaal in het geval van oude bedrading. Als ergens in de studeerkamer asbest te vinden is, is dat daarom waarschijnlijk achter stopcontacten en lichtschakelaars. Ga echter niet zelf kijken of er asbest in uw woning is gebruikt. Vermoedt u asbest in uw woning omdat deze voor 1990 gebouwd is? Neem in dat geval contact met ons op.

Neem contact op met Inspectus

Probeer nooit om asbest zelf te verwijderen. Asbest is vooral gevaarlijk wanneer het versplintert of schade oploopt. De kleine vezels die dan vrijkomen, komen gemakkelijk in uw luchtwegen terecht. Daardoor is vooral vroeger bij veel mensen op veel te jonge leeftijd kanker geconstateerd. Schakel daarom altijd een expert in die gebruik maakt van de juiste voorzorgsmaatregelen. Bij inspectus helpen wij u graag. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu