Specialistisch onderzoek

9 augustus 2021

Heeft u een bouwkundige keuring laten uitvoeren waarbij nader onderzoek wordt geadviseerd? Of zijn er door een aannemer gebreken geconstateerd die u verder wilt laten onderzoeken? Inspectus heeft ervaren inspecteurs en adviseurs die de bouwkundige staat van de woning grondig inspecteren met een specialistisch onderzoek. Met een helder rapport in handen voorkomt u verrassingen achteraf. Dit doen wij met name op het gebied van asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes.

Wat is specialistisch onderzoek?

Specialistisch onderzoek wordt veel voorgeschreven door experts die een bouwkundig onderzoek hebben uitgevoerd. Een bouwtechnische keuring is een visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijgt u op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning. U kunt ons specialistische bouwkundig onderzoek zien als een aanvulling op de algemene constateringen die zijn gedaan. Er wordt grondig en wanneer nodig destructief onderzoek gedaan naar specifieke onderwerpen waarbij de oorzaak van problematiek wordt achterhaald. De onderzoeksresultaten worden beschreven in een rapportage die onder andere voorzien is van foto’s, een plattegrond waarop de gebreken zijn aangegeven en praktische adviezen. Op deze manier weet u als pandeigenaar waar u aan toe ben.

Specialistisch onderzoek

Waarom specialistisch onderzoek?

Een bouwwerk kan vele (verborgen) gebreken hebben. Denk aan schimmel, zwam, houtworm, verzakking in vloeren, scheuren in gevels en vochtplekken op de muren of het plafond. Ook asbest of plaagdieren kunnen aanwezig zijn en een gezondheidsrisico vormen. Er is soms sprake van meerdere oorzaken. Dit dient grondig onderzocht te worden zodat het probleem op juiste wijze en voor de lange termijn verholpen kan worden. In bepaalde gevallen kan het oplossen van de problematiek hoge kosten met zich brengen, of voor grote verandering in de planning zorgen. Bij aankoop van een woning is het daarom sterk aan te raden om dit onderzoek voorafgaand aan de koop uit te voeren. Voor een koper is het niet gemakkelijk om de verkoper aansprakelijk te stellen voor gebreken die hij na ondertekening van de koopakte aantreft. Daarom is het waardevol om specialistisch onderzoek uit te laten voeren en een gedegen, onafhankelijk advies te krijgen van onze inspecteur. Wij kunnen u ook helpen bij de eventueel te nemen vervolgstappen.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen.

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu