Preventie op je plaagdier to-do-list

4 mei 2021

Preventie wordt toegepast in diverse sectoren. Denk bijvoorbeeld aan brand- of diefstalpreventie. Dit door een alarm of rookmelder te installeren. In de medische wereld wordt ook preventief gehandeld, denk hierbij aan inenting.

In de plaagdierbeheersing/ongediertebestrijding wordt steeds meer gebruik gemaakt van preventieve middelen. Het IPM plaagdierbeheersplan is hier ook op gericht. Denk daarbij aan bouwkundige gebreken in vooral oudere gebouwen/woningen zoals een open spouw en doorvoeropeningen. Bij een Plaagdier Risico Inventarisatie (PRI) die Inspectus uitvoert staat plaagdierpreventie centraal. De ervaring leert dat er altijd verbeterpunten uit de inventarisatie komen, waarvan een deel al op korte termijn opgepakt kan worden en voor snelle verbeteringen zorgt.

Een opdrachtgever aan het woord: “In eerste instantie dacht ik: we hebben toch een ongediertebestrijder die alles goed aanpakt waarom dan een plaagdier risico inventarisatie? Nu ik dit op aanraden van een relatie heb laten uitvoeren zie ik de toegevoegde waarde daarvan. Inspectus kijkt met een extra paar ogen naar de situatie en heeft nieuwe inzichten gegeven waar we samen met onze ongediertebestrijder mee aan de slag zijn gegaan. Met name op gebied van preventieve maatregelen kunnen we stappen zetten zodat we het plaagdiermanagement beter op orde hebben”.

Voorkomen is beter dan genezen is een oud gezegde, wat ook op het gebied van plaagdieren van geldt. Wilt u daar ook hulp bij krijgen? Neem dan contact op met Inspectus, 0318-743494 of mail naar info@inspectus.nl.

 

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu