Maatwerk bij Inspectus

4 augustus 2020

Het asbestinventarisatierapport zien wij bij Inspectus als maatwerk. Voorafgaand aan elk project bekijken we samen wat het doel (geschiktheid) en de omvang (reikwijdte) is van de asbestinventarisatie. Dit kan u namelijk flink wat geld en tijd besparen.

Asbestrapportage

Na het uitvoeren van een asbestinventarisatie volgt een rapportage met waarin de onderzoeksresultaten zijn vastgelegd. Daarin staat welk (deel van) bouwwerk of object is onderzocht. Conform regelgeving wordt ook de geschiktheid van het rapport aangegeven. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen:

  • Geschikt voor uitsluitend de verwijdering van het in dit rapport genoemde asbesthoudende materiaal
  • Geschikt voor renovatie zonder de bouwkundige integriteit aan te tasten
  • Geschikt voor volledige renovatie of totaalsloop
  • Niet geschikt voor asbestverwijdering -> risicobeoordeling noodzakelijk

Bent u van plan het dak van een woning volledig te renoveren, dan zal de dakconstructie met  onderliggende ruimte worden geïnspecteerd zodat het asbest in het werkgebied vooraf in kaart is gebracht. Het rapport zal geschikt zijn voor volledige renovatie van het dak. Gaat u een kantoorpand renoveren dat voor 1994 is gebouwd? Dan zullen de te renoveren ruimtes van het bouwwerk geïnventariseerd moeten worden. 

Alle onderdelen die gerenoveerd gaan worden dienen door de asbestinspecteur (DIA) te worden onderzocht. Wanneer er enkel een ‘visueel onderzoek’ plaatsvind, dan zijn er vaak nog zogenaamde beperkingen, uitsluitingen van toepassing. Dit wordt beschreven in het rapport, er wordt aangegeven dat er voorafgaand aan werkzaamheden aan deze constructiedelen aanvullend onderzoek nodig is. Bij Inspectus steken we het eerste onderzoek, wanneer mogelijk, zo in dat dat er geen beperkingen zijn op de te renoveren onderdelen. Door deze efficiënte werkwijze besparen we geld en tijd van de klant.

Asbest specialist  Eddy aan het woord:

“Tijdens de werkvoorbereiding op het kantoor wordt aan de klant gevraagd wat het doel van het onderzoek is. Wanneer dat renovatie of sloop is wordt er naar de specificaties daarvan gevraagd en vragen we toestemming om ook destructief onderzoek uit te voeren. Aan deze eerste fase wordt vaak te weinig aandacht besteed door andere bureaus, daarom kiezen klanten juist voor ons. De asbest inspecteur maakt constructiedelen als een ventilatiekanaal, spouwmuur of plafond open of hij maakt een kruipluik om toegang tot de kruipruimte te creëren. Dit voeren wij zelf uit, zodat we zeker weten dat het op de juiste manier gebeurt.”

Eddy vertelt verder: “Door op deze manier een grondig onderzoek te doen minimaliseren we de kans dat men tijdens de renovatie op onaangename verrassingen stuit. Eventueel kunnen we ook reparaties uitvoeren, zodat men geen hinder ervaart. Ook dit kunnen wij zelf. We zijn van alle markten thuis, daarmee onderscheid Inspectus zich echt!”  

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over hoe Inspectus te werk gaat? Neem dan gerust of vrijblijvend contact met ons op. 

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu