Kinderkamer

In de kinderkamer staat het bed van uw kindje en al zijn/haar speelgoed. Met leuk behang, zachte kleuren en kleine meubels is het een echt kinderparadijs. Ook in de kinderkamer is het echter belangrijk om goed te controleren of er sporen zijn van asbest of schimmel.

Schimmel

U hoeft alleen te controleren op schimmel als er veel (oud) hout in de kinderkamer is. Denk aan balken of houten vloeren. Schimmel voedt zich namelijk op hout in warme, vochtige ruimtes. Zorg daarom altijd voor voldoende ventilatie.

Asbest in oude huizen

Sinds de tweede wereldoorlog tot en met de jaren 80 is asbest veel gebruikt de bouw. Asbest werd namelijk lang gezien als uitstekend materiaal. Brandbestendig, sterk en ook nog eens goedkoop. Perfect dus om huizen mee te isoleren. Helaas kwam men er pas later achter dan asbest heel erg kankerverwekkend is. Daarom wordt asbest tegenwoordig niet meer gebruikt. Heeft u echter een woning die tussen 1945 en 1990 is gebouwd? Dan is er kans dat er nog steeds asbest te vinden is in uw woning.

Laat asbest verwijderen

Het is heel verstandig om uw woning te laten controleren op asbest. Als asbest wordt gevonden, moet het zo snel mogelijk worden verwijderd. Asbest komt vooral voor in de buurt van elektriciteitsdraden, bijvoorbeeld achter stopcontacten, oude lampen en lichtschakelaars. Schakel altijd een professional in om uw huis te laten inspecteren op asbest. Ga nooit zelf aan de gang. Dat verhoogt alleen maar het gevaar.

Neem contact met ons op

Inspectus heeft jarenlange ervaring met het verwijderen van asbest. Wij helpen u dus graag. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu