Controle op de aanwezigheid van loden waterleidingen

30 januari 2020

Er gaat in Utrecht en Rotterdam op grote schaal worden gecontroleerd op de aanwezigheid van loden waterleidingen. De gemeenten hebben aangegeven dat dit gebeurt in de gemeentelijke gebouwen. De reden hiervoor is dat water uit leidingen van lood slecht is voor de gezondheid. Met name voor baby’s en kinderen. Het gaat hierbij om de gebouwen die voor 1960 zijn gebouwd. Tot dat jaar mochten leidingen van lood namelijk nog worden gebruikt in de bouw.

Welke gebouwen worden gecontroleerd?

Bij Utrecht beginnen ze met het controleren van de basisscholen en kinderdagverblijven. Als er loden waterleidingen worden aantreft zullen de gemeenten actie ondernemen. Wat deze acties precies zijn is nog niet duidelijk. Binnen Rotterdam worden alle gebouwen gecontroleerd die onder het beheer van de gemeente vallen. Dit zal een aantal maanden in beslag nemen. In Amsterdam zijn ze al bezig met de controle. Er wordt aan scholen die in particuliere panden zitten van voor 1960 geadviseerd alleen flessenwater te drinken.

Opsporen en in kaart brengen loden waterleidingen

Bent u benieuwd of het gebouw waarin u zich begeeft in het bezit is van loden waterleidingen? Bij Inspectus zijn we in staat dit grondig te onderzoeken. Onze specialisten besteden tijdens de kruipruimte inventarisatie namelijk ook tijd aan het opsporen en in kaart brengen van loden waterleidingen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu