Asbesthoudende toepassingen onder een asbestdak

2 maart 2021

In de regelgeving is duidelijk beschreven hoe om te gaan met het saneren van asbesthoudende toepassingen in een binnensituatie, in geval het bovenliggende asbesthoudende dak ook wordt verwijderd. Conform artikel 22 van het certificatieschema voor asbestinventarisatie:

“Indien bij een asbestinventarisatie hechtgebonden asbesthoudende toepassingen of restanten hiervan zijn aangetroffen die zich bevinden in een ruimte die ligt onder een asbesthoudend dak bestaande uit golfplaten of dakbeschot en deze toepassingen na het verwijderen van dat dak volledig en in direct contact staan met de open lucht, mogen deze toepassingen in het inventarisatierapport onder de verwijderingstechniek openluchtcondities gerapporteerd worden mits:

A. De toepassingen los liggen of door middel van demontage te verwijderen zijn, waarbij breuk van de asbesttoepassing wordt voorkomen;

en

B. in het inventarisatierapport is aangegeven dat voorafgaand aan de verwijdering van deze toepassingen onder openluchtcondities het asbesthoudende dak geheel verwijderd moet zijn.”

De asbestspecialist op locatie zal bepalen of bovenstaande regelgeving van toepassing is op de situatie. Dit wordt beschreven in de asbestrapportage waarin alle onderzoekresultaten en adviezen zijn opgenomen.

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu