Asbest verwijderen m.b.v. FiberCover

7 december 2021

Er is een nieuwe handeling toegevoegd in Smart voor het verwijderen van een aantal asbesthoudende producten. Het betreft het gebruik van FiberCover tijdens de asbestsanering.  

FiberCover schuim als bron

Met het gepatenteerde FiberCover schuim wordt de bron tijdens een asbestsanering of bewerking in zijn geheel afgedekt. Dit voorkomt de verspreiding van asbestvezels in de lucht. Het schuim hecht op gladde muren, plafonds én asbest. Het schuim van de FiberCover® is pH-neutraal en bevat geen giftige stoffen voor mens en milieu.

Deze handeling ‘Verwijderen m.b.v. FiberCover’ is toepasbaar in geval van:

  • Asbestcement Imitatiemarmer; specifiek bij vensterbanken en raamdorpels. Bevestigingsmethode: Gelijmd, geschroefd, geklemd, ingemetseld, in specie gezet of gestort.
  • Asbestcement Vlakke Plaat, specifiek bij Kozijn met paneel en inspectieluik. Bevestigingsmethode: Gekit, gelijmd, geschroefd of geklemd.
  • Asbestcement Wand en Gevelplaat, specifiek bij Sandwichpaneel (als buitenwand) of een Sandwichpaneel/holle wandpaneel (als binnenwand). Bevestigingsmethode: Gekit, gelijmd, geschroefd of geklemd.
  • Asbestcement Buizen en kanalen, specifiek bij ontluchtingspijp. Bevestigingsmethode: Geklemd, ingemetseld, in specie gezet of gestort.
  • Beglazingskit.

Voor al deze producten geldt bij deze handeling een RK1 regel indien er maximaal 15% chrysotiel (bij beglazingskit maximaal 5%) is verwerkt, geen amfibool asbest, licht of niet beschadigd, licht of niet verweerd en hechtgebonden.

Zowel voor binnen als buiten 

De asbestbron moet goed en veilig bereikbaar zijn of goed bereikbaar gemaakt kunnen worden zodat het asbest goed in te spuiten is met FiberCover. Het is zowel binnen als buiten toe te passen. De omgevingstemperatuur mag niet lager zijn dan 2 °C en niet hoger dan 50 °C.

FiberCover mag alleen ingezet worden door gecertificeerde bedrijven en personen met aanvullend een certificaat ‘Saneren met FiberCover’. Om ervoor te zorgen dat FiberCover op de juiste wijze wordt gebruikt, dienen de gebruikers de training/opleiding genaamd werken met FiberCover succesvol hebben gevolgd. Deze is 3 jaar geldig.

Om het product FiberCover te mogen gaan gebruiken moet deze besteld worden bij Hemubo of een leverancier waar Hemubo mee samenwerkt.

Meer weten?

Heeft u vragen en/of opmerkingen met betrekking tot asbest of FiberCover? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Specialist in asbest, plaagdieren, houtaantasters en kruipruimtes

Direct inzicht in eventuele gevaarlijke situaties

Digitale inventarisatierapportages

Ervaren inspecteurs

Projectbegeleiding en advies op maat

Landelijke dekking

Asbest inventarisatie nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu